Ερχονται νανοσυντάξεις ζητιανιάς με την υπογραφή της αριστερής κυβέρνησης

«Την καταστροφή των συντάξεων» συνεχίζει η νέα μνημονιακή εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει σε δήλωση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις θα φτάσουν γενικά έως και 41% και, ειδικά για τους αγρότες, μέχρι και 66%!

Ο Στρατούλης με αφορμή τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου εργασίας (επίσημα, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν υποστηρίξει ότι δεν είναι η τελική) η οποία έρχεται να εφαρμόσει τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, εκτιμά ότι από τα εισοδήματα των συνταξιούχων θα αφαιρεθούν περίπου 2 δισ. ευρώ το χρόνο. Αναλυτικότερα, ο πρώην αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός υποστηρίζει ότι με τις ρυθμίσεις αυτές προκαλούνται:

·       Περικοπή του μη ανταποδοτικού (δηλαδή του λεγόμενου προνοιακού) μέρους της κατώτερης σύνταξης καθώς και του ΕΚΑΣ σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67, δηλαδή μειώσεις έως και 41%. Η κατώτερη σύνταξη θα πάει για το ΙΚΑ από 486 ευρώ μηνιαία στα 338 ευρώ και στον ΟΓΑ η σύνταξη των 360 ευρώ θα μειωθεί μέχρι και 66%, ενώ οι αναπηρικές συντάξεις κυριολεκτικά θα σφαγιαστούν.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *