Δείτε με τι υπερόπλο θα χτυπήσουν οι Τούρκοι την Ελλάδα…

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει η τουρκική εξοπλιστική φρενίτιδα, καθώς παραμένει άγνωστο που θα χρησιμοποιηθεί και πως θα καταλήξει.Αυτή τη φορά οι Τούρκοι προχωρούν προγράμματα όπως αυτό του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων.

Oι διαδικασίες κατασκευής του πρώτου πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων βρίσκονται στην τελική ευθεία μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) με τα ναυπηγεία SEDEF, κατά τη διάρκεια της 12ης έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF 2015.
Ο σχεδιασμός του εν λόγω πλοίου σε Τουρκικό ναυπηγείο βασίζεται στο αντίστοιχο Ισπανικό (κατασκευής Navantia) και στο αντίστοιχο των ναυτικών δυνάμεων της Αυστραλίας και θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται εν πλώ για 60 ημέρες συνεχώς, χωρίς ανεφοδιασμό.
Για αυτοάμυνα, το πλοίο θα έχει τουλάχιστον δύο ΜΚ-15 Phalanx CIWS και 3 ή 4 πυροβόλα επί τηλεχειριζόμενου πυργίσκου STAMP (κατασκευής της τουρκικής εταιρείας Aselsan). 
Το πλοίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τις προκαταρκτικές προδιαγραφές του τουρκικού LPD σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της Αυστραλίας και της Ισπανίας:

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *