Ο Γ.Καλατζής δεν δήλωσε αριστερός στην μεταπολίτευση και τον εξόντωσε το σύστημα

Ο αείμνηστος Γιάννης Καλατζής πού έφυγε πρόσφατα για την γειτονιά των αγγέλων είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως λειτούργησε η μεταπολίτευση με την υποτιθέμενη δημοκρατία.Είναι ο καλλιτέχνης που μεσουράνησε στις αρχές της δεκαετίας του 70.Είπε καταπληκτικά τραγούδια τα οποία ακούγονται καθημερινά στα ραδιόφωνα και σήμερα.

Ξαφνικά η καριέρα του μετά το 1975 άρχισε να παίρνει τα κάτω της.Δεν δήλωσε αριστερός,δεν συμμετείχε σε αριστερά φεστιβάλ της ΚΝΕ και ποτέ δεν το έπαιξε ψευτοαντιστασιακός.Για όλα αυτά η <<ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ>> τον πολέμησε λυσαλέα και κατάφερε να τον παραμερίσει από την δισκογραφία.Οι δικογραφικές ξαφνικά σταμάτησαν να του δίνουν το καλό πράμα τους,και σιγά σιγά ο υπέροχος αυτός άνθρωπος και καλλιτέχνης άρχισε να βγαίνει από τους τοπ τραγουδιστές της εποχής.Είχε σχεδόν την ίδια ηλικία με τον Νταλάρα και τον Πάριο.Τον εξόντωσαν πολύ νέο από το καλλιτεχνικό στερέωμα.

Το σύστημα τότε περνούσε τα δικά του μηνύματα στον καλλιτεχνικό κόσμο.((ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ!)) Αυτό το μήνυμα ήθελε να περάσει το σάπιο σύστημα της μεταπολίτευσης στα πλαίσια της αριστεροποίησης και αποθρησκοποίησης της Ελλάδας.

Νταλάρας Αλεξίου Παριος πού δήλωσαν αριστεροί,είναι ακόμη στους τοπ και σήμερα.Η μεταπολίτευση ήθελε αριστεροποιημένο τον καλλιτεχνικό κόσμο,γιατί έτσι πιό εύκολα θα αριστεροποιούνταν και οι υπόλοιποι έλληνες.Οι καλλιτέχνες ήταν το μεγάλο εργαλείο για να μπορέσει να περάσει το δηλητήριο της απατρίας και της αθείας,ακόμη και στο πιό απομακρυσμένο χωριο.

Οι καλλιτέχνες ήταν τα σύμβολα! Και τα σύμβολα δεν θα έπρεπε σε καμμιά περίπτωση να πρεσβεύουν οτιδήποτε πατριωτικό,η ορθόδοξο.Φέρτε στο μυαλό σας όλους τους καλλιτέχνες και όσους θυμάσται εσείς οι παλιοί τουλάχιστον οι οποίοι ήταν πατριωτικής απόχρωσης.Όλους τους εξόντωσαν,και στον αφρό έμειναν μόνο οι κομμουνιστοαριστερούληδες.

Ο Γιάννης ο Καλατζής είναι ένας από τους πολλούς πού έφαγε η <<δημοκρατία>> επειδή δεν έγιναν ποτέ δουλάκια και γλύφτες του συστήματος για να είναι στον αφρό.

Πολλοί καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1970 ξαφνικά έσβησαν και ακόμη ίσως μερικοί από αυτούς να αναρωτιούνται,τι πήγε τόσο στραβά στην υπέροχη καριέρα τους.Τίποτε δεν πήγε στραβά! Απλώς δεν έγλυψαν,δεν έγιναν περιπλανώμενες πόρνες των αριστερών φεστιβαλ,και ποτέ δεν το έπαιξαν αντιστασιακοί! Αυτό ήταν το μεγάλο <<στραβό>>πού έκαναν.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *