Δεν απείλησα με Grexit αλλά με κούρεμα ομολόγων είπε ο Βαρουφάκης

 

 

«Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς» διευκρίνισε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε τη στρατηγική των απειλών που είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του 2015 και χαρακτήρισε λανθασμένη την παρουσίαση των όσων είπε ως απειλή για Grexit.

Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινίσεις όσον αφορά στο χαρακτηρισμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «ανίκανο ανθρωπάκι».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δήλωσε για τον Σόιμπλε ότι «μπροστά μου ήταν ο Γολιάθ, εγώ δεν ήμουν ούτε καν ο Δαυίδ, ένα μερμύγκι ήμουν, από πλευράς οικονομικής εξουσίας. Παρόλα αυτά τον είδα σαν έναν ανίκανο ανθρωπάκο πιασμένο μέσα σε μια πλεκτάνη συμφερόντων κι εκείνος είναι στη μέση και να προσπαθεί ως διευθυντής ορχήστρας να τις διευθύνει».

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό του Σόιμπλε ως «αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών», ο Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν τον νοιάζει! Το ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει. Χρησιμοποιεί την οικονομική εξουσία για πολιτικούς δικούς του στόχους».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *