Ας μιλήσουμε ανοιχτά για την Ψυχική Υγεία

 

 

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας: “Βοήθησέ μας να εξαλείψουμε το στίγμα στην ψυχική υγεία. Δώσε το στίγμα σου. Ενημερώσου, μίλησε, δράσε”. Η καμπάνια στηρίζεται στην πρωτοβουλία του Mental Health Europe (M.H.E.) του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού οργανισμού για την Ψυχική Υγεία και υποστηρίζεται από την ΕΚΨ&ΨΥ (μέλος του M.H.E.) θέτοντας ένα διπλό στόχο. Αφενός να δείξει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ΄ όσο νομίζουμε -ειδικά σε μια εποχή σύνθετης κρίσης σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο- και αφετέρου πως ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος χωρίς να είναι ειδικός, με «όπλα» την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη όσων βιώνουν ανάλογες προκλήσεις.

Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν πως η ψυχική υγεία μας αφορά όλους και χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα μας καθώς συνδέεται άρρηκτα με τη σωματική. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στους 4 συμπολίτες μας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του, και 1 στους 5 εφήβους στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα τουλάχιστον σε κάποιο στάδιο της εφηβείας, ενώ 3/4 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αναφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός τουλάχιστον ψυχοκοινωνικού προβλήματος στο χώρο εργασίας (πηγή: EU-OSHA).

Ενημερωτικές δράσεις ΕΚΨ & ΨΥ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

10.00-14.00 Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης & πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας

Παράλληλες δράσεις προγραμματίζονται και στους νομούς Φωκίδας, Έβρου και Φθιώτιδας

Συμμετοχή ΕΚΨ & ΨΥ στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας NEFELE

Απαντώντας στις ανάγκες σε πρακτικό επίπεδο, η ΕΚΨ & ΨΥ υποδέχεται αιτήματα πολιτών για ψυχοκοινωνική στήριξη παρέχοντας βοήθεια ή κάνοντας την κατάλληλη διασύνδεση με άλλους φορείς. Τηλ. επικοινωνίας 210 9221739.

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια και τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε:

https://www.facebook.com/ekpse/?fref=ts

www.ekpse.gr

www.eachofus.eu

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *