Νέα εξέταση άμεσης ανίχνευσης της κοκαΐνης στον οργανισμό

 

 

Μια νέα εξέταση που ανέπτυξαν βρετανοί ερευνητές υπόσχεται τον άμεσο εντοπισμό της κοκαΐνης στον οργανισμό των χρηστών, παρέχοντας έτσι ένα επιπλέον εργαλείο στην υπηρεσία των αστυνομικών αρχών. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Analytical Methods, ερευνητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, με επικεφαλή τον Μαχάντο Ισμαήλ, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά φασματομετρία μάζας και χρωματογραφία σε μια φορητή συσκευή για την ανίχνευση ναρκωτικών.

Η νέα τεχνική, που μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και πολύ μικρές ποσότητες κοκαΐνης στο ανθρώπινο σώμα, θα δοκιμαστεί και σε άλλες ναρκωτικές ουσίες. Προς το παρόν, το κόστος της συσκευής ξεπερνά τις 30.000 λίρες, όμως το κόστος της αναμένεται να πέσει δραστικά στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών βασίζονται στον εντοπισμό αντισωμάτων στο σώμα του χρήστη, παράγοντας συχνά ψευδώς θετικά αποτελέσματα (σε ποσοστό γύρω στο 5%), ενώ δεν μπορούν να δείξουν πόσο είναι το επίπεδο της ναρκωτικής ουσίας στον οργανισμό.

Το νέο τεστ είναι πιο ακριβές και επίσης μπορεί να δείξει πόση κοκαΐνη έχει χρησιμοποιήσει κανείς.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *