Aποποίηση ευθυνών του Καμμένου…Τα ρίχνει στον Βαρουφάκη!

«Το σχέδιο των δανειστών και ιδιαίτερα της Γερμανίας ήταν ένα: να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και από την Ευρωζώνη προκειμένου να γλιτώσουν αυτό το τεράστιο κύμα μεταναστών» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στον Alpha 98.9 τόνισε πως «αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη και από την Ευρώπη δεν θα είχαν την υποχρέωση με την πολιτική του ασύλου να απορροφήσουν μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε «η Ελλάδα, θα ήταν μια πτωχευμένη χώρα, μία χώρα με ένα νόμισμα για το οποίο δεν θα είχε συναλλαγματικά αποθέματα, γιατί μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν».

Ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές και για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας «εκείνο το οποίο εμείς βλέπαμε ως μια πιθανή διέξοδο, η τρίτη λύση, ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω – θα το αποδείξει η ιστορία αυτό – εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση είπε: «Και εγώ τον στήριξα ως υπουργό Οικονομικών από την πρώτη στιγμή. Αλλά, τελικά, είχε την ίδια άποψη με αυτή που είχε ο Σόιμπλε».

Για τις σχέσεις του με τον Τσίπρα

Τόνισε πως έχει έντιμη σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και πως θα ήταν εύκολο να δρέψει δάφνες ήρωα ρίχνοντας την κυβέρνηση. «Όμως, εκείνο το βράδυ ή θα αποφασίζαμε να πάρουμε τις δάφνες και να φύγουμε – και για εμάς ίσως ήταν πιο εύκολο από τον Αλέξη Τσίπρα – ή να πάρουμε την απόφαση να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Λίβανος. Βηρυτός θα γινόταν. Την άλλη μέρα το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, θα έκλειναν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα είχαμε 11 εκατομμύρια ανέργους και τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι θα ορμούσαν στην Ελλάδα και χωρίς η Ελλάδα να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσαν να πάρουν το “μαγικό χαρτάκι”, όπως έχουν πάρει 200.000, για να φύγουν για τις Βρυξέλλες, για το Παρίσι, για το Βερολίνο».

Για τη δραχμή

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο για εθνικό νόμισμα είπε: «Μιλώντας απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω σε σας και στον ελληνικό λαό, αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι. Σας το λέω ξεκάθαρα. Αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μία λογική μιας καινούργιας μέρας, με ένα καινούργιο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε. Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αυτό ακριβώς συζητούσαμε. Από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ρωτούσα “υπάρχει σχεδιασμός για δεύτερο πλάνο”; Ποτέ δεν απάντησε ο κ. Βαρουφάκης. Κάποια στιγμή ψέλλισε ότι έχουν κάνει μια προετοιμασία με μία ομάδα, χωρίς διευκρινίσεις. Αυτό που έλεγα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή μου έλεγε ότι οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν».

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της απόλυτης καταστροφής, της διάλυσης της χώρας, της νίκης της λογικής του Σόιμπλε ή του εθνικού δρόμου. Προτιμήσαμε να ρισκάρουμε τα κόμματά μας, τη φήμη μας, τη δημοφιλία μας, την ίδια την κυβέρνηση, αλλά να μην σκοτώσουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ Καμμένος.

Για τις εκλογές

Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ανέφερε πως «αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλη σημασία, γιατί είτε θα επιλέξει ο ελληνικός λαός να γυρίσουμε πίσω ή όχι και εξήγησε: «Πίσω, σημαίνει διαφθορά και διαπλοκή. Είναι απίστευτο το πόσο αυτή τη στιγμή επιτίθενται, όλοι εκείνοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της φυλακής. Δεκαεννέα υποθέσεις από εξοπλιστικά είναι στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, την κ. Ράϊκου, έχουν δοθεί στην Δικαιοσύνη. Εμπλέκονται μέσα εκδότες, επιχειρηματίες, βλέπουμε απίστευτα πράγματα. Βλέπουμε ολόκληρα πλοία με ναρκωτικά να πηγαινοέρχονται και από πίσω οι «κολλητοί» να είναι οι εκδότες που σήμερα επιτίθενται στην κυβέρνηση και με προσωπικές επιθέσεις. Πού έκαναν τα λεφτά; Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζονται και να συνομιλούν με όλους αυτούς που εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών; ‘Αλλα πλοία με πετρέλαια που δεν είχαν χαρτιά. Εννέα χιλιάδες τόνους, 15.000 τόνους».

Συμπλήρωσε: «Εγώ το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν το εγκαταλείπω στον κ. Λαφαζάνη. Εγώ παραμένω αντιμνημονιακός, βαθιά αντιμνημονιακός και από τους πρώτους που αντιστάθηκαν στα μνημόνια. Ήμουν ο πρώτος που έφυγα από κόμμα εξουσίας και ανεξαρτητοποιήθηκα το 2010, από το πρώτο μνημόνιο, όταν η ΝΔ μετατράπηκε σε ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και πήρε ο Σαμαράς όλα αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία και μετέτρεψε ένα κόμμα του μεσαίου χώρου – όπως έλεγαν τότε – σε μια ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, γιατί αυτό έχει γίνει πλέον η Νέα Δημοκρατία. Μου έλεγαν χθες ότι συναντήθηκε ο κ. Καραχάλιος με τον κ. Καρατζαφέρη. Μέχρι προχθές τον φώναζε «μπροστάντζα» τον κ. Μεϊμαράκη, τώρα θα πάνε να ενωθούν;».

Για την υπόθεση Χαϊκάλη

Για τον κ Χαϊκάλη ανέφερε: «Δεν πρόκειται να είναι κανείς υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ, εάν δεν έχει διευκρινίσει τη θέση του. Όταν γίνονταν αυτές οι ερωτήσεις, γίνονταν ανώνυμα. Είχε μπροστά του ένα μήνα να καταθέσει τα έγγραφά του και να αποφανθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αν έχει δίκιο ή αν έχει άδικο. Λοιπόν, ο κ. Χαϊκάλης έδωσε μια συνέντευξη Τύπου. Αυτά που είπε ήταν αρκετά πειστικά. Αυτό που του έχω ζητήσει είναι αυτά τα έγγραφα να τα δημοσιοποιήσει και να επιδιώξει να υπάρχει πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, δηλαδή την άλλη Κυριακή και μια άποψη από μια Αρχή. Είτε αυτή η Αρχή λέγεται Εισαγγελία, είτε λέγεται Νικολούδης, είτε λέγεται Βουλή. Δεν είναι δυνατόν να υπογράψω υποψηφιότητα του κ. Χαϊκάλη με λίστα στην πρώτη θέση του υπολοίπου της Περιφέρειας Αττικής, εάν δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του». Είπε πως το ίδιο ισχύει και για τον κ. Μητρόπουλο.

Για την Ραχήλ Μακρή σημείωσε: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» ενώ για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως « θα σας φανεί περίεργο, έχω μία ιδιαίτερη σχέση. Θεωρώ ότι το παρατράβηξε και κούρασε».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *