Τα τρία νέα κόμματα της αριστεράς

Παρόλο που η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει προεξοφληθεί ότι δεν θα έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών της κυβέρνησης, ο αριθμός των «ανταρτών» στο κυβερνητικό στρατόπεδο αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιωθεί για ακόμη μία φορά, με ορατό τον κίνδυνο να συμπαρασύρει και άλλους βουλευτές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πολιτικό σκηνικό αναμένεται να αλλάξει άρδην, με τους αποστάτες να “ψιθυρίζουν” ότι στόχος τους δεν είναι να «ρίξουν» τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά να πραγματοποιήσουν ένα ισχυρό πλήγμα και να τον “χτυπήσουν” όσο πιο σκληρά μπορούν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, πρώτος από όλους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα, που όμως κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να προδικάσει ότι θα κυμανθεί πάνω από 3% με 4%.

Ερωτηματικό παραμένει και αν θα υπάρξει νέο κόμμα με κεντρικό πρόσωπο τον Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει «ρεύμα» και υψηλή δημοτικότητα.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο κ. Λαφαζάνης θα συνεργασθεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επενδύοντας στο 1,7% που είχε πάρει στις εκλογές του Γενάρη.

Παράλληλα η ηχηρή προειδοποίηση της Προέδρου της Βουλής: «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς!», μαρτυρά πως και η κ. Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να «φλερτάρει» και με άλλα κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Άλλωστε, πληροφορίες θέλουν την Πρόεδρο της Βουλής να έχει μεγάλη απήχηση στους νεαρούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που αποφασίσει να ηγηθεί κάποιου κόμματος, ενώ μπορεί να έλξει και ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *