Καλπάζει η ακροδεξιά στην Ευρώπη! Η ισλαμολαγνεία θυμώνει τους ευρωπαίους

Σε ιστορικό χαμηλό μετά την Επανένωση καταβαραθρώνονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στο Βερολίνο στη δεύτερη κατά σειρά οδυνηρή εκλογική ήττα για την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της στο προσφυγικό. Η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (Afd) εισέρχεται για πρώτη φορά στην κρατιδιακή Συνέλευση και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό (11,5%) βάσει των exit poll.

Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες με 23%, μόλις στο 18% το μπλοκ Μέρκελ που όλα δείχνουν θα εκπαραθυρωθεί από τη συγκυβέρνηση στη γερμανική πρωτεύουσα καθώς ανοίγει ο δρόμος για κόκκινο-κόκκινο-πράσινο συνασπισμό.

Μετά το πρώτο εκλογικό σοκ στις κάλπες της Δυτικής Πομερανίας-Μακλεμβούργου, οι Χριστιανοδημοκρακή Ένωση (CDU) καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά της μετά την Επανένωση, μετά την ακροδεξιά να καρπώνεται ξανά την ανησυχία και την εναντίωση για την πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό.

Με «σημαία» το «εθνικό συμφέρον» σε μία εκστρατεία επικεντρωμένη κατά της πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό «που έφερε το χάος», η Εναλλακτική για τη Γερμανία αποσπά ποσοστό της τάξεως του 11,5% και κατορθώνει να εξασφαλίσει εκπροσώπωη στο δέκατο από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το exit poll του δικτύου ARD.

Οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 18% από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 23%. Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλεόν στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.

Βάσει του exit poll του ARD, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 16,5% (17,6% το 2011), η Aριστερά (Die Linke) 16,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 6,5% και οι Πειρατές 2,0%.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *