Άξονας Βερολίνου – Άγκυρας εναντίον Ρωσίας – Κύπρου και Ελλάδος!!

 

 

Η δημιουργία του άξονα Βερολίνου –Άγκυρας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο και αντικρούει τα ελληνικά συμφέροντα σε όλη την θαλάσσια έκταση του Αιγαίου έως την Κύπρο και την Αίγυπτο.Πρόκειται  στην ουσία  για την δημιουργία μιας αμυντική συμμαχίας που σημαδεύει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα σε όλους τους τομείς,  και η οποία «γκριζάρει» ακόμα πιο πολύ το Αιγαίο και τα θαλάσσια σύνορα μας .Άλλωστε μέσω ΕΕ και με πιεστική γερμανική προτροπή «μας  προτάθηκε» η από κοινού φύλαξη των συνόρων μας στο Αιγαίο με την Τουρκία, την οποία και αρνηθήκαμε. 

Το Βερολίνο είναι ο κύριος πιστωτής της Ελλάδος , ενώ την ίδια στιγμή ελληνικός πλούτος ξεπουλιέται σε Τούρκους επιχειρηματίες. Υπάρχουν υπόνοιες ότι Τούρκοι και Γερμανοί επιχειρηματίες  θα συνεργαστούν στενά για την αγορά των  φιλέτων στην χώρα μας.  

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι απειλούν και προκαλούν σε όλο την περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου, ετοιμάζοντας την « μεσογειακή ΑΟΖ» για να σβήσουν από τους χάρτες το Καστελόριζο. 

Το όλο σκηνικό είναι σκηνικό « αρχαίας ελληνικής τραγωδίας», στην οποία αναζητείται  επειγόντως ένας  από μηχανής θεός. Όλα αυτά ενώ η Ρωσία έχει καρφώσει τους πυραύλους της ( Iskander  γύρω από  το τουρκικό έδαφος .

 Σύμφωνα με το έγκυρο αμυντικό περιοδικό  Defense News η Γερμανία θα στείλει αεροσκάφος  έγκαιρης προειδοποιήσεως τύπου AWACS στην  Τουρκία, στην βάση του Ιντσιρλίκ, προκειμένου υπερασπιστεί την χώρα αυτή στο πλαίσιο των πιθανών ρωσικών απειλών από την Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η δυτική πολιτική, η Γερμανία και το ΝΑΤΟ αποτελούν  ένα «ιστορικό περιβάλλον» ,  το οποίο ανέκαθεν επιθυμούσε την  αποδυνάμωση και τελικά το διαμελισμό της Ρωσίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τουρκικές πηγές,  η κίνηση αυτή  του Βερολίνου είναι ένα είδος μηνύματος  προς την ρωσική πλευρά , ότι σε περίπτωση  οποιασδήποτε ενέργειας εναντίον τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο θα ίπταται στα σύνορα με την Συρία, θα υπάρξει αντίδραση .

Επιπλέον, οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει με κάθε επισημότητα  ότι η Γερμανία θα αποστείλει περισσότερες  στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία. Όλες αυτά αποτελούν σαφείς  εχθρικές ενέργειες προς την Μόσχα.

Σημειώνεται δε και  το γεγονός ότι οι κινήσεις των Γερμανών συνέπεσε με την αποχώρηση των γερμανικών αντιαεροπορικών πυραύλων PATRIOT από την Τουρκία.

Όλα αυτά  είναι δυνατόν να εκτιμηθούν ως κινήσεις του Βερολίνου  να μετατοπίσει την ευθύνη για τυχόν περιστατικό στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Ο κορυφαίος ειδικός του Κέντρου αμυντικο-πολιτικών σπουδών της Μόσχας,  Μιχαήλ Αλεξάντροφ,  πιστεύει ότι η πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ρωσίας  δεν προκαλεί έκπληξη, και τα αίτια της μπορούν να εξηγηθούν  από τις γνωστές ιστορικές συγκυρίες

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *