Χιμπατζήδες εριξαν την κάμερα από τηλεοπτικό συνεργείο (Βίντεο)

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση προμελετημένου βανδαλισμού, λένε οι ερευνητές: πανούργοι χιμπατζήδες σε έναν ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας χρησιμοποίησαν ραβδιά για να καταρρίψουν το drone που τους βιντεοσκοπούσε -και μάλιστα όχι από φόβο, αλλά μάλλον από περιέργεια.

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=BeFBjF7fRc8[/youtube]

Παρουσιάζοντας το περιστατικό στην επιθεώρηση Primates, οι ζωολόγοι του πάρκου κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις προμελετημένης χρήσης εργαλείων, ενισχύοντας τις υποψίες ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους στο προσεχές μέλλον.

Το επεισόδιο συνέβη στις 10 Απριλίου, όταν το συνεργείο ενός ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού γύριζε ντοκιμαντέρ στο χώρο των χιμπατζήδων στο Ζωολογικό Κήπο Koninklijke Burgers’ στην πόλη Άρνεμ.

Οι εικονολήπτες αρχικά πραγματοποίησαν μια δοκιμαστική πτήση του drone χωρίς κάμερα, κάτι που κέντρισε την περιέργεια των χιμπατζήδων. Τέσσερις από αυτούς σκαρφάλωσαν σε μια ξύλινη σκαλωσιά κρατώντας μακριά ραβδιά από ξύλο ιτιάς.

Όταν το drone επέστρεψε εφοδιασμένο με κάμερα, η Τούσι, ένα από τα πιο θαρραλέα θηλυκά της παρέας, χτύπησε το μηχάνημα με ένα ραβδί μήκους 1,8 μέτρων και το έριξε στο έδαφος. Ολόκληρη η συμμορία μαζεύτηκε τότε να το περιεργαστεί.

«Παρόλο που το πρόσωπό της ήταν σφιγμένο και έδειχνε τα δόντια της, δεν έδειξε σημάδια φόβου. Αυτό υποδηλώνει ότι χτύπησε το drone εσκεμμένα και δυνατά, αντί λόγω φόβου ή ως ανακλαστική κίνηση» αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

Οι χιμπατζήδες του ζωολογικού κήπου ουδέποτε διδάχθηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία, όμως έχουν μάθει μόνοι τους να χρησιμοποιούν 13 διαφορετικά εργαλεία, όπως ραβδιά διαφόρων μεγεθών με τα οποία ρίχνουν φύλλα από ψηλά κλαδιά ή επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *