Ο Λαφαζάνης καλεί σε ντιμπέϊτ Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει την απόφαση για ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τους οποίους αναφέρει ως συνέταιρους στη ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Μάλιστα, κάλεσε τον τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα για  απευθείας, πρόσωπο με πρόσωπο, διάλογο στην τηλεόραση.

Ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας  μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πόλη της Κατερίνης, όπου περιοδεύει, έκανε την εξής δήλωση για το μοναδικό ντιμπέιτ που θέλουν κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης: «Λένε ότι θα γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης που ήταν συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου να κάνουν ντιμπέιτ και να αυτοχρίζονται μονομάχοι; Να αυτοχρίζονται οι δύο διεκδικητές ερήμην των υπολοίπων, ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι λογικό αυτό; Έχει καμιά λογική βάση; Τι θα συζητήσουν ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης, όταν το κοινό τους πρόγραμμα – δυστυχώς το κοινό τους πρόγραμμα, το σαφές κοινό τους πρόγραμμα – είναι το τρίτο μνημόνιο; Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός γνωρίζει το εκλογικό πρόγραμμα και το μετεκλογικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης,. Είναι το τρίτο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόγραμμα. Τι λοιπόν θα συζητήσουν; Ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή την καταστροφή και τη λεηλασία του ελληνικού λαού, το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο; Αυτό θα συζητήσουν; Αν θέλουν να το συζητήσουν, να το κάνουν εκατό φορές, χίλιες φορές. Να κάνουν δέκα ντιμπέιτ. Αλλά αυτό που δεν μπορούν, όμως, να κάνουν είναι να μην ανοίγουν το διάλογο, τον σταυρωτό διάλογο, με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Και αυτό είναι φυγή. Αυτό είναι ένα είδος πολιτικής λιποταξίας”.

Μάλιστα, κάλεσε τον τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα “να κάνουμε απευθείας, πρόσωπο με πρόσωπο, διάλογο στην τηλεόραση, να πούμε τις θέσεις μας, να διατυπώσουμε τις διαφορές μας, να μιλήσουμε γι΄αυτά που μας χωρίζουν και ο ελληνικός λαός να κρίνει και ενημερωμένος να πάει στην κάλπη”.

Καλούμε επίσης, όπως τόνισε, και τον Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος λέει κακεντρέχειες και προσωπικού χαρακτήρα σε βάρος μου, σε μια συζήτηση, σε έναν τηλεοπτικό διάλογο. Και εκεί με την ευκαιρία αυτή θα του απευθύνω για άλλη μια φορά την πρόσκληση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για συνεργασία, κοινή δράση, κοινό μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο το οποίο το χρειαζόμαστε όσο ποτέ για να βγούμε από τη συνεχή κρίση και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».   

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *