Βρετανία : 761 νέοι θάνατοι από κοροναϊό

Δεν λέει να βάλει φρένο ο κοροναϊός στη Βρετανία, καθώς άλλοι 761 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πέμπτης.

Πρόκειται για αριθμό χειρότερο από της Τετάρτης, όπου είχαν ανακοινωθεί 616 θάνατοι.

Μετά την τελευταία αυτή καταμέτρηση, στην Βρετανία έχουν χάσει την ζωή τους από τον φονικό ιό 19.499 άνθρωποι.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε πως 587 άνθρωποι πέθαναν στην Αγγλία, ενώ ακόμη 174 είναι νεκροί στην Σκωτία και την Ουαλία.

Τα θύματα στην Αγγλία ήταν από 40 έως 102 ετών, με 34 εξ αυτών να μην έχουν κάποιο άλλο γνωστό πρόβλημα υγείας.

Μεγάλη ζήτηση για διαγνωστικά τεστ από εργαζόμενους

20.000 πολίτες στη Βρετανία κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού την Παρασκευή το πρωί για να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κοροναϊό, μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου όλων των εργαζομένων σε αναγκαίες θέσεις εργασίας και όσων ζουν μαζί τους.

Υπολογίζεται ότι η διεύρυνση του προγράμματος εξετάσεων αφορά έως και 10 εκατομμύρια πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι τώρα οι διαγνωστικοί έλεγχοι γίνονταν μόνο σε νοσηλευόμενους ασθενείς και -μετά από πιέσεις- σε προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, δέχεται ξανά επικρίσεις, διότι λόγω της μεγάλης ζήτησης η ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν ραντεβού για το διαγνωστικό τεστ σταμάτησε να λειτουργεί πριν το μεσημέρι.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι μέσα σε λίγες ώρες 15.000 πολίτες κανόνισαν να εξεταστούν σε ένα από τα σχεδόν 30 υπαίθρια εξεταστικά κέντρα ανά την επικράτεια και άλλοι 5.000 παρήγγειλαν τεστ που μπορούν να γίνουν στο σπίτι.

Η ιστοσελίδα θα λειτουργήσει ξανά όταν θα υπάρξουν πάλι διαθέσιμα ραντεβού, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα στόχος είναι να υπάρχουν ημερησίως διαθέσιμα 18.000 τεστ που παραγγέλνουν οι πολίτες για το σπίτι.

Χθες είχε ανακοινωθεί ότι πλέον υπάρχει συνολικά η δυνατότητα διενέργειας 51.121 τεστ την ημέρα με λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων για να διαπιστωθεί αν κάποιος είναι φορέας του κοροναϊού τη στιγμή της εξέτασης. Ωστόσο, τις τελευταίες ήμερες πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο περίπου 20.000 τεστ την ημέρα. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι στόχος της είναι να υπάρχει δυνατότητα για 100.000 τεστ την ημέρα έως το τέλος του μήνα.

Πιλοτικά θα ξεκινήσουν σύντομα και δειγματοληπτικές εξετάσεις αντισωμάτων, που δείχνουν αν κάποιος έχει προσβληθεί στο παρελθόν από τον ιό έχοντας δυνητικά αναπτύξει ανοσία.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →