Βούτσης: Υπαρκτός ο κίνδυνος για νέα τείχη στην Ευρώπη

 

 

Το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον αρχιεπίσκοπο την έντονη ανησυχία της Πολιτείας τόσο για την κρισιμότητα όσο και την ανθρώπινη διάσταση του ζητήματος.
Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι το προσφυγικό θα απασχολήσει και στο μέλλον, καθώς όπως είπε, «όλος ο αιώνας μας μπορεί να σφραγιστεί από νέες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές». Παράλληλα, επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξουν τείχη ανάμεσα σε λαούς και ανθρώπους αν η Ευρώπη δεν εκτιμήσει σωστά την κατάσταση.

«Η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε στους λαούς μία μεγάλη ώθηση και μία προσδοκία, βρίσκονται μπροστά σε κάποιους σημαντικούς κόμβους, που αν δεν εκτιμηθούν σωστά, θα υπάρξουν καινούργια τείχη ανάμεσα σε λαούς και σε ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής. 

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε απόλυτα σύμφωνος, και παρατήρησε πως «τα κράτη της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα μετακινήσεων των λαών».


 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *