Ο θάνατος είναι μια ψευδαίσθηση υποστηρίζει κβαντικός φυσικός

Η μελέτη της συνείδησης τραβάει όλο ένα και περισσότερο την προσοχή των επιστημόνων κατά την τελευταία δεκαετία καθώς αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε όχι μόνο περισσότερα για την πραγματική φύση του κόσμου μας, αλλά και την αυξανόμενη επιθυμία μας να ανακαλύψουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

 

Η κβαντική φυσική μπορεί να έχει μόλις αποδεχθεί ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή, ο επιστήμονας Robert Lanza πηγαίνει ακόμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος όπως τον ξέρουμε, είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη συνείδησή μας, σύμφωνα με την θεωρία του Βιοκεντρισμού.

Ο καθηγητή υποστηρίζει ότι η ζωή δημιουργεί το σύμπαν, και όχι το αντίθετο. Ο Lanza δεν είναι αρχάριος σε αυτή την «διαμάχη». Έχει εργαστεί στην κλωνοποίηση και στην έρευνα των βλαστοκυττάρων για πάνω από μια δεκαετία και με το νέο βιβλίο του «Βιοκεντρισμός», αναλύει την θεωρία του και ρίχνει «λάδι στην φωτιά». «Ο χώρος και ο χρόνος δεν υπάρχει ως γραμμικός όπως τον πιστεύουμε», λέει ο ίδιος σύμφωνα με το in5d.com.

Σύμφωνα με την θεωρία του, εάν ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, τότε ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει σαν πραγματική έννοια. Αυτό είναι συνήθως γνωστό σε διαισθητικό επίπεδο και τείνει να αποδειχθεί κατόπιν σε επιστημονικό επίπεδο.

«Πιστεύω ότι δίνουμε μεγάλο βάρος στην ορθολογική, αντικειμενική πλευρά του αριστερού εγκεφάλου μας και χάνουμε έτσι έναν ολόκληρο κόσμο που υπάρχει δίπλα του. Εκεί βρίσκεται μια ολόκληρη πλευρά για εμάς και αυτός ο κόσμος μένει να αποδειχθεί και επιστημονικώς. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στα οποία μπορούμε να βρεθούμε,» λέει ο καθηγητής.

«Με το ίδιο σκεπτικό που μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις καταπληκτικές επιστημονικές ανακαλύψεις, αυτές μπορούν επίσης να μας κολλήσουν σε αυταπάτες που δεν επιτρέπουν καμιά αλλαγή. Αυτό το βλέπουμε ειδικά στους ιατρικούς και επιστημονικούς τομείς. Μερικοί κρατούν τον παλιό τρόπο, ενώ άλλοι βλέπουν τι υπάρχει μπροστά τους, όχι απλά με τη σκέψη τους που έχει να κάνει περισσότερο με το μυαλό, αλλά με την καρδιά τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που αυτές οι ιδέες φαίνεται να είναι γνωστές εδώ και καιρό, δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την τρέχουσα επιστημονική κοινότητα», καταλήγει ο Robert Lanza.

Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *