Τσίπρας: Θα εφαρμόζουμε κατά γράμμα ότι μας λένε οι δανειστές

 

 

Μια συνάντηση εφ’όλης τη ύλης φαίνεται πως είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Οι δυο πολιτικοί συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για μια πληθώρα θεμάτων όπως: οι περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό αλλά και οι διμερείς σχέσεις, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η οικονομική κρίση και το προσφυγικό.

Πιο αναλυτικά, ο κ Τσίπρας κατέστησε σαφές πως παρότι τα μέτρα για το νέο μνημόνιο δεν βρίσκουν σύμφωνη την ελληνική κυβέρνηση, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιου είδους πρόβλημα, καθώς πρόκειται να εφαρμοστεί στο ακέραιο ότι συμφωνήθηκε κατά την διάρκεια του Ιουλίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με πολλά από αυτά δεν συμφωνούμε. Θέλουμε όμως ειλικρινή σχέση με τους εταίρους», ενώ παράλληλα τόνισε την ύπαρξη “ανοιχτών θεμάτων”, υπονοώντας σε πρώτη φάση τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και ορισμένα ακόμα θέματα τα οποία υπάρχουν ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εν συνεχεία ο κ Τσίπρας συμπλήρωσε ότι: «υπάρχει κοινό συμφέρον να πετύχει το πρόγραμμα. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και όρος για αυτό είναι η κοινωνική συνοχή».
Όσον αφορά το προσφυγικό, αναλύθηκαν οι εκτενείς διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα, με τον Αλέξη Τσίπρα να καθιστά σαφές πως αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι δυνατόν να το διαχειριστεί μονάχα μια χώρα, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα σηκώνει το βάρος του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης», τονίζοντας την ανθρωπιστική ευθύνη που φέρει η χώρα.

Τέλος συζητήθηκαν η συνεννόηση με την Τουρκία, τα hot spots και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για στήριξη της Ελλάδος από το σύνολο της Ευρώπης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *