Τούρκοι διαδηλωτές μπέρδεψαν… τις σημαίες κι έριξαν αυγά σε άλλο προξενείο

 

 

Κόκκινο – λευκό – μπλε: Αυτή είναι η απλή σειρά των οριζόντιων λωρίδων στη σημαία της Ολλανδίας. Τα χρώματα είναι κοινά με αρκετές άλλες, όμως η διαφορά είναι πάντα στη διάταξη -και τελικά δεν ήταν τόσο απλή για οργισμένους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ρίχνοντας αυγά στο προξενείο των Ρώσων, αλλά στο δρόμο τους βρέθηκαν πρώτα οι άτυχοι Ολλανδοί…

Τούρκοι διαδηλωτές, που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στην Κωνσταντινούπολη κατά των βομβαρδισμών που εξαπολύει η Ρωσία εναντίον τουρκόφωνου πληθυσμού στη Συρίας, έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα εθνικιστικού κινήματος το βράδυ της Παρασκευής για διαμαρτυρία με στόχο το ρωσικό προξενείο.

Ξεκίνησαν την πορεία, κατέβηκαν τη Λεωφόρο του Πέραν και έφτασαν μπροστά σε ένα προξενείο που ήταν (περίπου) στο σημείο της Λεωφόρου που έπρεπε και η σημαία είχε τα ίδια χρώματα με τη ρωσική.

Το εθνόσημο της χώρας δεν έμοιαζε πολύ (είχε λιοντάρια αντί για δικέφαλο αετό) αλλά αυτό ήταν λεπτομέρεια. Τα συνθήματα φωνάχτηκαν, τα αυγά έπεσαν, η διαμαρτυρία έγινε και οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν.

Τότε κατάλαβαν κάποιοι από αυτούς ότι τόσο οι ίδιοι όσο και το ολλανδικό προξενείο είχαν πέσει θύμα της γειτνίασης των δύο διπλωματικών αποστολών και της «ομοιότητας» στις σημαίες.

«Οργισμένοι Τούρκοι διαδηλωτές μας μπερδεύουν συχνά με τους γείτονές μας (το ρωσικό προξενείο). Όπως απόψε που μας πέταξαν αυγά» σχολίασε με -διπλωματικό σαρκασμό- ο γενικός πρόξενος της Ολλανδίας Ρόμπερτ Σούντεμπουμ στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *