Αποκαλύψεις Πούτιν που αλλάζουν το σκηνικό

 

 

Η συριακή ηγεσία πρέπει να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που προτίθενται να συμμετάσχουν σε διάλογο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λέσχη Βαλντάι, επισημαίνοντας ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι έτοιμος για διάλογο.

.Ο Πούτιν τόνισε ότι τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της Συρίας αποτελούν μια από τις αιτίες της συριακής κρίσης, η κλιμάκωση της οποίας δεν οφείλεται μόνο στους ισλαμιστές μαχητές. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως η μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία θα πρέπει να γίνει υπό διεθνή εποπτεία και το μέλλον των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα θα πρέπει να αποφασιστεί από τον συριακό λαό.
«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με βάση διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες. Σαφώς κάνουμε λόγο για διεθνή εποπτεία των διαδικασιών, ανάμεσα τους και της διεξαγωγής εκλογών. Αλλά αυτή η εποπτεία θα πρέπει να είναι αντικειμενική», υπογράμμισε και χαρακτήρισε τον διαμελισμό της Συρίας τη χειρότερη λύση στην κρίση η οποία θα οδηγήσει σε αέναο πόλεμο στην περιοχή.
«Ο διαμελισμός της Συρίας είναι η χειρότερη επιλογή, είναι απαράδεκτος. Δεν θα τερματίσει τον πόλεμο, (αντίθετα) θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την κλιμάκωση και τη συνέχιση του», δήλωσε.
Παράλληλα δήλωσε στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Συρία είναι η ανατροπή του Άσαντ, ενώ αυτός της Ρωσίας να βοηθήσει τη Δαμασκό να πολεμήσει την τρομοκρατία.
Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε την κριτική που ασκείται στη Ρωσία για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, χωρίς όμως οι κριτικές αυτές, κατά τον ίδιο, να αναφέρουν ποτέ ποιοι στόχοι πρέπει να χτυπηθούν και ποιοι όχι.
«Κατηγορούμαστε για υποτιθέμενες επιθέσεις σε λάθος στόχους. Τους λέμε: «Πείτε μας ποιοι στόχοι είναι οι σωστοί, αν γνωρίζετε». Αλλά σιωπούν. Πείτε μας ποιοι στόχοι δεν πρέπει πληγούν – πάλι δεν απαντούν», δήλωσε ο Πούτιν.
Όπως τόνισε επίσης, η κυβέρνηση του Ιράκ δεν έχει ζητήσει από το ρωσικό στρατό να πολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε ιρακινό έδαφος, προσθέτοντας πως δεν έχει σχέδια για την επέκταση των ρωσικών επιχειρήσεων πέραν της Συρίας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *