Τουρίστες δηλώνουν οι δύο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη

 

 

Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν για οπλοκατοχή την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πρόκειται για έναν 29χρονο Σουηδό υπήκοο και έναν 20χρονο υπήκοο Υεμένης, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών και αορτήρας πολεμικού όπλου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι συλληφθέντες εμμένουν στην αρχική τους δήλωση ότι προορισμός του ταξιδιού τους ήταν το χωριό Πέπλος το οποίο θα επισκέπτονταν ως τουρίστες. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους εξέφρασαν την έκπληξή τους για την τροπή που πήρε το ταξίδι τους εξαιτίας του εντοπισμού των δύο μαχαιριών, για τα οποία φέρεται να δήλωσαν ότι εάν είχαν σκεφτεί πως θα τους έφερναν σε αυτή τη θέση δεν θα τα έφεραν στις αποσκευές τους.

Της εξακρίβωσης των στοιχείων τους ακολούθησε η γνωστοποίηση μέσω του Τύπου του βεβαρημένου παρελθόντος του 29χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη Βοσνία πριν περίπου μία δεκαετία για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση και σχεδιασμό επιθέσεων κατά δυτικών στόχων.

Από τα υπάρχοντα για την υπόθεση στοιχεία εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά αφενός γιατί μεσολάβησαν περίπου έξι ημέρες από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας έως και την μετάβασή τους στην Αλεξανδρούπολη, που – όπως υποστηρίζουν – ήταν ο προορισμός του ταξιδιού τους στην Ελλάδα και αφετέρου γιατί η επιλογή της έκδοσης εισιτηρίου για τον Πέπλο προέκυψε με βάση τις πληροφορίες που ζητήσανε από το ΚΤΕΛ για το πλησιέστερο στο τελωνείο των Κήπων χωριό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν ζητήσανε τη συνδρομή δικηγόρου, όπως δικαιούνταν κατά την πρώτη ανάγνωση του κατηγορητηρίου, στάση που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί εν όψει της παρουσίας τους ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *