Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Φράουκε Πέτρι περί χρήσης όπλων

 

 

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να παρακολουθεί στενά το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έπειτα από τις δηλώσεις της προέδρου του Φράουκε Πέτρι, που πρότεινε χθες η αστυνομία ‘στην ανάγκη’ να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.

“Εφόσον καταστεί αναγκαίο οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από τον νόμο” δήλωσε η Πέτρι, στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

“Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να επιληφθεί του AfD”, δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει να παραχωρείτε τηλεοπτικός χρόνος στο κόμμα από τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

Η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως: “Κανένας αστυνομικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει” εναντίον μεταναστών.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *