Το Facebook θα ειδοποιεί όταν κάποιος αντιγράφει το προφίλ ενός χρήστη

 

 

Τα εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ που υπάρχουν ενεργά αλλά και τον περιορισμό όσων θέλουν να φτιάξουν κάποιο καινούργιο πλαστό βάζει στο στόχαστρο το Facebook. Mε ένα νέο εργαλείο, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να προστατέψει τους χρήστες της από τις κακόβουλες προθέσεις άλλων χρηστών, οι οποίοι δημιουργούν πλαστά προφίλ χρησιμοποιώντας τα ονόματα και τις φωτογραφίες άλλων χρηστών.

Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον κόσμο του Facebook και δεν αφορά μόνο τους διάσημους αλλά και εκατομμύρια «ανώνυμους» χρήστες. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή: όταν ο μηχανισμός του Facebook ανακαλύψει ένα προφίλ που μοιάζει ύποπτο, τότε στέλνει μία ειδοποίηση στον επίσημο χρήστη με την οποία τον καλεί να επιβεβαιώσει ή όχι αν είναι το δικό του προφίλ ή αν το εγκρίνει.

Σε περίπτωση που ο χρήστης αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ, η ομάδα του Facebook αναλαμβάνει τα περεταίρω, ερευνώντας την κάθε περίπτωση και ανάλογα προχωρά στο μπλοκάρισμα του ψευδούς προφίλ.

Η υπηρεσία παρέχεται σε αρκετά μέρη του κόσμου από τις αρχές του κόσμου, ενώ σύντομα θα διατίθεται σε όλες τις χώρες. Άλλωστε η πλαστοπροσωπία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για τους χρήστες, αλλά και για την ίδια την εταιρία η οποία δεν θέλει οι χρήστες της να είναι δυσαρεστημένοι με κανέναν τρόπο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *