Θες να διατηρήσεις την νεότητα σου; Μην τρως αυτές τις τροφές!

 

 

Ποιες είναι οι τροφές που φέρνουν πιο γρήγορα το γήρας στην επιδερμίδα μας; Η Δρ. Δερματολογίας, επιμελήτρια Α΄στο ΠΕΔΥ,  Τάνια Βλαδένη περιγράφει  τις 7 αυτές ομάδες τροφών ή τροφές και εξηγεί ποια προβλήματα δημιουργούν και από ποιους πρέπει να αποφεύγονται.

1. Το λευκό ψωμί. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως όλα τα λευκά ψωμιά και ζύμες, οι πατάτες, το ρύζι, τα επεξεργασμένα σνακ και άλλα έχουν συνδεθεί με την αύξηση της ακμής. Προτιμήστε τα τρόφιμα μη επεξεργασμένα, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα σιτάρι ολικής άλεσης και τα λαχανικά.

2. Το αλάτι. Eίναι υπεύθυνο για την κατακράτηση υγρών στο σώμα, το ίδιο και στο πρόσωπο. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί πρήξιμο στο πρόσωπο. Μειώστε όσο περισσότερο μπορείτε το αλάτι, αντικαταστήστε το με αρωματικά φυτά όπως τον άνηθο και τη ρίγανη, επίσης, ξεπλένετε καλά τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα για να φύγει το περιττό αλάτι.

3. Τα γαλακτοκομικά. Σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόσασταν ότι το γάλα μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιδράσεις στο δέρμα. Μπορεί το γάλα να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό όμως για το δέρμα διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι σχετίζεται με την εμφάνιση της ακμής. Αν έχετε ακμή, δοκιμάστε να σταματήσετε το γάλα για ένα μικρό διάστημα για να δείτε αν το δέρμα σας θα παρουσιάσει αισθητή διαφορά. Δεν μιλάμε για την θεραπεία της ακμής αλλά για την μείωση της.

4. Το αλκοόλ. Η συχνή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ έχει άμεσο αντίκτυπο στο δέρμα που σταδιακά γίνεται θαμπό και αφυδατωμένο. Επίσης, το αλκοόλ προκαλεί την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο πρόσωπο αλλά και κάποια σημεία του σώματος ευρυαγγείες.

5. Τα γλυκά. Όλοι λατρεύουμε τα γλυκά, όμως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί χαλάρωση, βαθιές ρυτίδες και θαμπό δέρμα, καθώς καταστρέφει την ελαστίνη και το κολλαγόνο.

6. Τα τηγανιτά και κακά λιπαρά οξέα (trans fats). Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει και αποφεύγει τα τηγανιτά φαγητά καθώς και αυτά που περιέχουν κακά λιπαρά οξέα για λόγους υγείας, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις και στην υγεία του δέρματος καθώς εμφανίζει πρόωρη γήρανση. Παράλληλα τα τρόφιμα αυτά προκαλούν κακή κυκλοφορία του αίματος, φραγμένους πόρους και συσσώρευση βακτηριδίων στους πόρους που οδηγούν στην εμφάνιση της ακμής.

7. Τα επεξεργασμένα κρέατα. Τα διάφορα αλλαντικά είναι επεξεργασμένα κρέατα και συνήθως περιέχουν αλάτι, συντηρητικά, κορεσμένα λίπη και νιτρικά άλατα που προκαλούν διάφορες δυσλειτουργίες στο δέρμα.

Matrix 24

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας.
Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας με συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση, οι οποίοι ενδέχεται να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παράσχει ή που έχουν συλλέξει από τη χρήση των υπηρεσιών τους. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Πολιτική Απορρήτου

[Pame.gr] – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Σε συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR - Κανονισμός ΕΕ 2016/679)

Η προστασία της ιδιωτικότητάς σας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Μέσα από αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, εξηγούμε ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, για ποιους σκοπούς και με ποιον τρόπο τα διαχειριζόμαστε όταν επισκέπτεστε τον ψυχαγωγικό και ενημερωτικό ιστότοπό μας [www.pame.gr].


1. Ποιοι είμαστε

Υπεύθυνος επεξεργασίας:
[Pame.gr A.E]
Email: [sakis1914@gmail.com]
Έδρα: [Καραολή 58 Σταυρουπολη]


2. Ποια δεδομένα συλλέγουμε

Κατά την περιήγησή σας ή αλληλεπίδραση με τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να συλλέξουμε:

  • Πληροφορίες πλοήγησης (IP διεύθυνση, browser, λειτουργικό σύστημα, διάρκεια επίσκεψης)

  • Cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

  • Email διεύθυνση, αν εγγραφείτε στο newsletter ή αφήσετε σχόλιο

  • Όνομα χρήστη/σχόλια που υποβάλλετε

  • Προτιμήσεις περιεχομένου, μέσω analytics

Δεν συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.


3. Σκοπός επεξεργασίας

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τους εξής σκοπούς:

  • Ανάλυση επισκεψιμότητας και βελτιστοποίηση περιεχομένου

  • Ενημέρωση μέσω newsletter (με συγκατάθεση)

  • Παροχή δυνατότητας σχολιασμού άρθρων ή επικοινωνίας

  • Ασφάλεια και τεχνική συντήρηση του ιστότοπου


4. Cookies

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί:

  • Απαραίτητα cookies για τη βασική λειτουργικότητα

  • Cookies απόδοσης (π.χ. Google Analytics) για στατιστική ανάλυση

  • Cookies τρίτων (π.χ. YouTube, Facebook), για προβολή πολυμέσων ή κοινοποίηση περιεχομένου

Κατά την πρώτη επίσκεψη εμφανίζεται banner συγκατάθεσης όπου μπορείτε να επιλέξετε τι αποδέχεστε.


5. Νομική βάση επεξεργασίας

Η επεξεργασία των δεδομένων βασίζεται σε:

  • Συγκατάθεση (π.χ. για cookies, newsletter)

  • Έννομο συμφέρον (βελτίωση περιεχομένου και λειτουργίας)

  • Νομική υποχρέωση (π.χ. συμμόρφωση με αιτήματα αρχών)


6. Κοινοποίηση σε τρίτους

Δεν κοινοποιούμε δεδομένα σε τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς. Τα δεδομένα ενδέχεται να διαμοιραστούν με:

  • Πάροχους φιλοξενίας (hosting)

  • Εργαλεία analytics (π.χ. Google)

  • Newsletter υπηρεσίες (π.χ. Mailchimp), μόνο με συγκατάθεση

Όλοι οι συνεργάτες μας δεσμεύονται από πολιτικές συμμόρφωσης με τον GDPR.


7. Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα:

  • Πρόσβασης στα δεδομένα σας

  • Διόρθωσης ή διαγραφής

  • Περιορισμού ή εναντίωσης στην επεξεργασία

  • Φορητότητας των δεδομένων σας

  • Ανάκλησης της συγκατάθεσής σας οποιαδήποτε στιγμή

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, επικοινωνήστε στο: [sakis1914@gmail.com].


8. Ασφάλεια δεδομένων

Χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα (SSL), περιορισμένη πρόσβαση σε διαχειριστές, και άλλες τεχνικές μεθόδους για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή διαρροή.


9. Διάρκεια διατήρησης

Τα δεδομένα σας διατηρούνται μόνο για όσο χρειάζεται για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, εκτός αν απαιτείται διαφορετικά από τη νομοθεσία.


10. Τροποποιήσεις

Η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να ανανεώνεται. Οποιεσδήποτε αλλαγές θα αναρτώνται εδώ με νέα ημερομηνία ενημέρωσης.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 29 Μαΐου 2025

Save settings
Cookies settings