Θεραπεία με φυτά για την υπέρταση

 

Η υπέρταση είναι μια νόσος που περιλαμβάνει την αύξηση της πίεσης πάνω από το φυσιολογικό όριο, το οποίο υπολογίζεται σε 140/90 στους ενήλικες. Αποτελεί ένα όλο και πιο συνηθισμένο πρόβλημα καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν.

Είναι μία από τις πιο σιωπηλές νόσους από τις οποίες μπορεί να υποφέρει κάποιος, επομένως η πρόληψη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, επειδή η υπέρταση μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα νεφρά σας, μεταξύ άλλων. Μπορεί επίσης ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Αν και δεν έχει βρεθεί κάποια συγκεκριμένη αιτία για την υπέρταση, έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμφάνισή της, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, οινοπνεύματος, καπνού και ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι επιρρεπής στην ασθένεια αυτή και για το λόγο αυτό είναι ουσιαστικό να κάνετε τακτικούς προληπτικούς ελέγχους. Αν πάσχετε ήδη από υπέρταση, ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνει ο γιατρός σας και συνδυάστε τες με μια υγιεινή διατροφή, ένα πρόγραμμα άσκησης και τα θεραπευτικά φυτά κατά της υπέρτασης τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

Ιξός (Γκι)

Ο ιξός έχει διουρητικές ιδιότητες, ενισχύει την καρδιά και μειώνει τη χπληστερίνη στο αίμα, επειδή λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό.

  • Βράστε πέντε γραμμάρια ιξό για δεκαπέντε λεπτά και πιείτε μια κουταλιά της σούπας.
  • Βράστε δεκαπέντε φύλλα ιξού σε μισό λίτρο νερό για δεκαπέντε λεπτά και πίνετε δύο φλιτζάνια την ημέρα για πέντε ως εφτά ημέρες.

Λεβάντα

Μπορείτε να ελέγξετε την υπέρταση που προκύπτει ξαφνικά με δέκα σταγόνες λεβάντας σε ένα πανί. Η μέθοδος αυτή προέρχεται από την αρωματοθεραπεία και έχει και άλλες ωφέλειες, όπως το ότι συμβάλλει στην κυτταρική αναπαραγωγή και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, των ουλών και των ραγάδων.

Μυριόφυλλο

Το φυτό αυτό έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την πίεση του αίματος και βοηθάει στην ενίσχυση της φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Μπορείτε να φτιάξετε έγχυμα με τις ανθισμένες κορυφές του μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μπορείτε άφοβα να το καταναλώνετε αρκετές φορές την ημέρα.

Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται επίσης για τη φροντίδα του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος, κατά την εμμηνόπαυση και για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Φύλλα μάνγκο

Το έγχυμα με φύλλα μάνγκο είναι θαυμάσιο για τις ουρολοιμώξεις. Τα φύλλα μάνγκο είναι πλούσια σε γαλλικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας και έχει την ικανότητα να μειώνει την υπέρταση. Αφήστε δύο ημίξηρα φύλλα κομμένα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα λίτρο νερό στον ήλιο για δεκατέσσερις ώρες. Πίνετε δύο φορές την ημέρα για τρεις ημέρες. Κάντε το αυτό για μία εβδομάδα, κατά μέσο όρο.

Λευκός κράταιγος

Το φυτό αυτό ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό και ταυτόχρονα διαστέλλει τις στεφανιαίες αρτηρίες, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και διατηρεί την πίεση σε κανονικά επίπεδα. Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση του άγχους και της ταχυκαρδίας και για τη μείωση της χοληστερίνης.

 

Φτιάξτε έγχυμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό νερό πάνω σε δύο κουταλιές λευκού κράταιγου. Πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια κάθε μέρα.

Ελιά

Το εκχύλισμα των φύλλων της πράσινης ελιάς είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία της υπέρτασης. Η κατανάλωσή του είναι εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συνήθως. Επιπλέον, μειώνει επίσης τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα του αίματος.

Μπορείτε να βράσετε μια κουταλιά της σούπας φύλλα σε ένα φλιτζάνι νερό για δέκα λεπτά. Πιείτε το με άδειο στομάχι και πριν πάτε για ύπνο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *