Τέλος η 35ετία για τη σύνταξη και στους δημοσίους υπαλλήλους

 

 

Ανατροπή στα κεκτημένα και στο Δημόσιο φέρνει το τρίτο μνημόνιο, καθώς αποτελεί παρελθόν η 35ετία για τη σύνταξη και πλέον απαιτούνται 37 έτη δουλειάς!

Μάλιστα, από το 2022 θα ισχύσει η 40ετία για την συνταξιοδότηση. Συγκεκριμένα, σε Κοινή Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημοσιεύθηκε, χθες Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται ότι από τα έτη ασφάλισης επηρεάζονται και όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτική κατάσταση μέχρι 31.12.2014 αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που προσελήφθησαν πριν το 1983 μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν, με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Όσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015, για να πάρου σύνταξη, θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο των 58 ετών και έξι μηνών, μετά τις 19 Αυγούστου του 2015.

Η ανατροπή όμως αφορά όσους παρότι συμπλήρωσαν την 35ετία μέχρι τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν, τώρα θα πρέπει να περιμένουν να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχαόρια ηλικίας που κυμαίνονται μεταξύ 58,5 μέχρι και 62 ετών.

Οι ανατροπές αφορούν στους ασφαλισμένους όλων των Οργανισμών κύριας ασφάλισης πλην του ΟΓΑ.

Από αυτή τη ρύθμιση υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν τουλάχιστον 70.000 δημόσιοι υπαλληλοι που δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν την απαιτούμενη ηλικία ως τις 18 Αυγούστου και τώρα μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 17 επιπλέον χρόνια δουλειάς.

Το θέμα μάλιστα αναδείχθηκε από τον πρώην υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι θα υπάρξει διορθωτική εγκύκλιος.

Read mo

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *