Πάνω από 1.000 μέχρι στιγμής τα κτήρια με ζημιές στη Δυτική Αττική

 

 

Πάνω από 1.000 είναι μέχρι στιγμής τα κτήρια στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων που επλήγησαν από την κακοκαιρία και χρήζουν αποζημίωσης. Ειδικότερα, τα πληγέντα κτήρια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών, ανέρχονται σε 1.184. Οι διενεργεθείσες αυτοψίες από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου έφτασαν τις 1.573.

Όπως προέκυψε:

. Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλιας επλήγησαν 897 κτήρια: 709 κατοικίες, 91 επαγγελματικοί χώροι, επτά δημόσια κτήρια και 90 αποθήκες – υπόγεια.

. Στο Δήμο Μεγαρέων επλήγησαν 287 κτήρια: 180 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, δυο δημόσια κτήρια και 69 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.

Η περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει ότι για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα, Τηλέφωνο: 213 2047088 / 086.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *