Συνελήφθησαν δύο ανώτατοι αξιωματικοί με την κατηγορία της προδοσίας στην Τουρκία

 

 

Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος ο Τούρκος πρόεδρος είναι πολιτικά ενισχυμένος. Θα προωθήσει άμεσα την αναθεώρηση του Συντάγματος για να εγκαθιδρύσει και τυπικά την θεσμική παντοδυναμία του, και παράλληλα θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην πλήρη «εκκαθάριση» των ενόπλων δυνάμεων σε όλες τις βαθμίδες ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ανάλογης απόπειρας στο μέλλον. Συνελήφθησαν ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων, αντιστράτηγος Μετίν Ιγιντλί, με την κατηγορία της «προδοσίας» μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

H σύλληψη των δύο ανώτατων στρατιωτικών έγινε με ένταλμα του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας. Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και θα δικαστούν με την κατηγορία της προδοσίας. Συνελήφθησαν συνολικά σε όλη τη χώρα 1.563 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μεταξύ είναι τραγικός ο απολογισμός του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αφού μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 104 στασιαστές νεκροί και 90 πολίτες, και 1.154 τραυματίες.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *