Γενικεύεται ο πόλεμος στην Μ.Ανατολή..Έρχεται κόλαση

 

 

Ανακοινώθηκε σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας πως δώδεκα πρόσωπα που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, σκοτώθηκαν από συνοριοφύλακες. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως προέρχονταν από τη Συρία.Τη ζωή τους την έχασαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των συνοριοφυλάκων και μίας ομάδας 36 περίπου ανθρώπων. Κάποιοι από αυτούς οπλοφορούσαν και προσπάθησαν να περάσουν στα εδάφη του βασιλείου της Ιορδανίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της γενικής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.

 

Ο αριθμός των τραυματιών είναι μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστος, ενώ πολλοί διέφυγαν κι επέστρεψαν στη Συρία. Μάλιστα κατασχέθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια από τους συνοριοφύλακες.

Εκφράζονται συχνά φόβοι από την Ιορδανία, πως οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να εισέλθουν στα εδάφη της, αφού θα έχουν αναμιχθεί με τους πρόσφυγες.

Οι αρχές του βασιλείου επιτρέπουν καθημερινά σε αρκετούς πρόσφυγες να περάσουν, εφόσον έχουν ελεγχθεί αυστηρά οι ταυτότητες και διαβατηρίων.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δήλωσε πως στην Ιορδανία ζουν περισσότεροι από 600.000 Σύριοι, από τα 4 εκατομμύρια που διέφυγαν από τη χώρα όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 2011. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Ιορδανίας, θεωρείται πως οι Σύριοι που έχουν φθάσει στην Ιορδανία, φθάνουν σχεδόν το 1.5 εκατομμύριο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *