ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Η Γαλλία προχωράει σε συνεργασία με την Ρωσία

 

 

Εξαιρετικά οξύς κατά της Άγκυρας ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι η Μόσχα διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το κατά πόσο η Τουρκία είναι διατεθειμένη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.Ενώ μετά τη συνάντηση που είχε ο Φρ. Ολάντ με τον Βλ. Πούτιν, στο Κρεμλίνο, η Γαλλία άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Η Γαλλία δείχνει να βάζει νερό στο κρασί της και να αλλάζει ρότα σε ό,τι αφορά τη σκληρή ρητορική της απέναντι στον Μπασάρ αλ Ασαντ, ενώ προχωράει σε στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε, μιλώντας στο δίκτυο RTL, η ανακατάληψη της πόλης Ράκα στη Συρία, που θεωρείται το κέντρο διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους, είναι προτεραιότητα για τη Δύση. Και αυτό απαιτεί συντονισμένη επίθεση από χερσαίες δυνάμεις, πιθανόν με τη συμμετοχή και κυβερνητικών στρατευμάτων, «Δυο ειδών μέτρα απαιτούνται: βομβαρδισμοί και χερσαίες δυνάμεις που θα περιλαμβάνουν στρατιώτες του ελεύθερου συριακού στρατού, δυνάμεις σουνιτών και γιατί όχι; και καθεστωτικές δυνάμεις».

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *