Εκρήξεις στα τάνκερ στον Κόλπο Ομάν

 Οι Γερμανοί «δείχνουν» το Ιράν ενώ η Τεχεράνη «βλέπει» προβοκάτσια – Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα δύο τάνκερ να χτυπήθηκαν με βλήματα ή νάρκες.«Σοβαρή πρόκληση» συνιστούν για την γερμανική κυβέρνηση οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα δύο τάνκερ, στην περιοχή του Κόλπου του Ομάν ενώ ο γερμανικός Τύπος διερωτάται εάν πίσω από τα δύο περιστατικά κρύβονται Ιρανοί πολιτοφύλακες.

 Σε δηλώσεις του στο CNN, Aμερικανός αξιωματούχος Άμυνας που δεν κατονομάζεται, επισημαίνει ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα πετρελαιοφόρα που τυλίχθηκαν στις φλόγες να έχουν χτυπηθεί από βλήματα ή νάρκες.

Από την πλευρά της, η ναυτιλιακή εταιρεία του Αμβούργου «Βernhard Schulte Shipmanagement» , που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε ότι το δεξαμενόπλοιό της, «Kokuka Courageous», έχει υποστεί ζημιές αφήνοντας να εννοηθεί ότι δέχθηκε επίθεση. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος των Ιαπώνων ιδιοκτητών του συγκεκριμένου πλοίου δήλωσε στο «CNN» ότι το τάνκερ χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες από ένα «είδος χειροβομβίδας».

Στο άλλο πετρελαιοφόρο που δέχθηκε επίθεση, το «Front Altair» της νορβηγικής εταιρείας Frontline, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις. Σύμφωνα με κύκλους της ναυτιλιακής βιομηχανίας, το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από τορπίλη. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει χτυπηθεί από μαγνητική νάρκη.Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ το πλοίο έχει βυθιστεί, κάτι που η ναυτιλιακή εταιρεία το αρνείται.

Αν και δεν είναι σαφές ποιος είναι πίσω από τη επίθεση, το Ιράν δείχνει τους εχθρούς του – ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία- ενώ η Δύση το Ιράν…

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *