Συγκεντρώσεις κατά των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη

 

 

Το γερμανικό αντιισλαμικό-αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε το Σάββατο συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το ακροδεξιό κίνημα των “Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης”, ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική Γερμανία το 2014. Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού κλίματος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.

Το Pegida είχε καλέσει 14 χώρες να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων με σύνθημα “Ευρώπη Φρούριο”.

Στη συγκέντρωση της Δρέσδης η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 8.000, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αστυνομίας. Ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση στη Δρέσδη με σύνθημα “Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό”

Στη Γαλλία συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Καλαί και στο Μονπελιέ.

Στο Αμστερνταμ, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών του Pegida ή αντιδιαδηλωτών έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές που φώναζαν “Οι Πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, οι Φασίστες όχι”.

Στην πράγμα, η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές του Pegida και τους αντιδιαδηλωτές.

Διαδηλώσεις του Pegida οργανώθηκαν επίσης στη Βαρσοβία (Πολωνία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Γκρατς (Αυστρία) και στο Μπέρμιγχαμ (Βρετανία). Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *