Στήνουν μπλόκα οι αγρότες! Θέλουν διαφορετική μεταχείριση στο ασφαλιστικό και φορολογικό

 

 

 

Μεθαύριο, Πέμπτη 21 Γενάρη, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης,έξω από τη Λάρισα, το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ησύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, που έγινε χτες βράδυ στον Παλαμά Καρδίτσας.Μπλόκα θα στηθούν σε κομβικά οδικά σημεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων. Να σημειώσουμε ότι, εδώ και μέρες, εκατοντάδες τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Η κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα, που υπογράφουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Ν. Λάρισας, Ν. Τρικάλων καιΑγροτικοί Σύλλογοι του Ν. Μαγνησίας, αναφέρεται (το πλαίσιο πάλης που περιέχεται στην ανακοίνωση θα παρουσιαστεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη»):

«Αγρότη – κτηνοτρόφε,

Η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μάς κήρυξαν τον πόλεμο με όπλα τα μέτρα της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου.

Με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις κόπηκαν, ήδη, κατά 8,5% το 2014 και κατά 15% το 2015, ενώ σταδιακά μέχρι το 2019 θα μειωθούν μέχρι 60%. Ταυτόχρονα, επιβάλλονται νέοι αποκλεισμοί μικροκαλλιεργητών – μικροεισοδηματιών από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, καθώς και περιορισμοί στην παραγωγή.

Με το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έρχεται ως συνέχεια του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιβάλλονται στα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά βαρείς φόροι εισοδήματος και πολύ αυξημένες εισφορές ασφάλισης στον ΟΓΑ, καθώς και μέτρα που αυξάνουν κι άλλο το ήδη πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.

Κανένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό δεν μπορεί ν’ αντέξει αυτά τα μέτρα. Αυτό το γνωρίζουν στην ΕΕ και στην κυβέρνηση. Επιμένουν, όμως, στα εξοντωτικά μέτρα γιατί στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν την παραγωγή, για να περάσει αυτή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών – καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Αγρότη – κτηνοτρόφε,

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας που εκπροσωπούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, το οποίο εκφράζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε από τις αρχές Νοέμβρη, αποφασίσαμε το στήσιμο ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 21 Γενάρη. Μπλόκα θα στηθούν σε κομβικά οδικά σημεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Καλούμε κάθε μικρομεσαίο αγρότη, από κάθε χωριό της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Μαγνησίας, να πάρει το τρακτέρ του και να έλθει στο μπλόκο. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτήν τη μάχη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει, ή να λιποψυχήσει. Η θέση κάθε μικρομεσαίου αγρότη είναι στον κόμβο της Νίκαιας.

Σήμερα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της “συμπαράστασης από το καφενείο” ούτε και της “διασποράς δυνάμεων”. Οσο πιο πολλοί συμμετέχουμε στο μπλόκο, τόσο πιο δυνατοί στον αγώνα θα είμαστε και τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορούμε να ξεπερνούμε τα εμπόδια που θα βάλουν στο δρόμο μας οι δηλωμένοι εχθροί μας, αλλά και οι “άσπονδοι φίλοι μας”.

Καλούμε, επίσης, όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας, που δέχονται την ίδια επίθεση από την ΕΕ και την κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι η αγωνιστική συμπόρευση, η συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα μας κάνει πιο ισχυρούς, πιο αποτελεσματικούς, δίνει προοπτική στην πάλη μας.

Ολοι με τα τρακτέρ στο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. Ολοι στον αγώνα για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα της ΚΑΠ και του μνημονίου που εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Η δύναμη και η προοπτική του αγώνα μας βρίσκεται στη συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *