Στην Γερμανία 2 εκ. παιδιά ζούν σε απόλυτη φτώχεια

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann η παιδική φτώχεια στη Γερμανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αυξηθεί, φτάνοντας στο ποσοστό 14,7%.Μεταξύ των ετών 2011 και 2015 τα 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια γνώρισαν αύξηση της φτώχειας στα παιδιά. Σε απόλυτους αριθμούς, προστέθηκαν 52.000 παιδιά και συνολικά τα φτωχά παιδιά ανέρχονται σε σχεδόν 2 εκατομμύρια.

Στην έρευνα η οποία αναδημοσιεύεται από τον γερμανικό τύπο, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχεια αυξήθηκε από 12,4% το 2011 σε 13,3% το 2015. Στα ανατολικά ναι μεν έπεσε από 24% σε 21,6% αλλά ακόμα και έτσι παραμένει υψηλότερη από τα δυτικά.

Στο Βερολίνο η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών, ενώ στη Βρέμη είναι στο 31,6, στη Σαξωνία-Ανχαλτ 23,8%, ενώ στα νότια -και πλούσια- κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Βαυαρία σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα.

Το ρεκόρ όμως κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας Μπρέμερχαφεν όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο.

Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 2011 στη Βρέμη (συν 2,8%), η οποία ακολουθείται από το κρατίδιο Zάαρλαντ (συν 2,6%) και τη Βόρεια-Ρηνανία-Βεστφαλία (συν 1,6%).

«Όσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας, τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα, τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχεια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μιαν ολόκληρη ζωή», συμπεραίνει η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann. Γι αυτό, ο επικεφαλής του Γιόργκ Ντρέγκερ ζητά «μεταρρύθμιση της βασικής ασφάλειας για τα παιδιά, η στήριξη των οποίων θα πρέπει να επανεξεταστεί πλήρως και να προσανατολιστεί στις πραγματικές ανάγκες τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί δραστικά η παιδική φτώχεια»

cnn.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *