Το Star Trek αποδείχθηκε προφητικό

Τηλεμεταφορά, ταχύτητα δίνης και πράσινο αίμα…

Ένας Γερμανός καθηγητής Φυσικής, λάτρης της τηλεοπτικής σειράς Star Trek, αποφάσισε να αφιερώσει το νέο του βιβλίο στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά για την 50ή της επέτειο και να αποδείξει ότι πολλά από τα στοιχεία δεν ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

 

Όπως αναφέρει ο Μετίν Τολάν, συγγραφέας του «Η Φυσική του Star Trek», οι παραγωγοί της σειράς είχαν προσλάβει έναντι 50 δολαρίων έναν φοιτητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ως σύμβουλο για να διασφαλίσουν ότι το σενάριο είναι σύμφωνο με τους νόμους της Φυσικής.

Θεωρητικά

Για παράδειγμα η επίτευξη της περίφημης ταχύτητας δίνης, με την οποία το σκάφος «Enterprise» ταξίδευε στο Διάστημα ταχύτερα από το φως, δεν είναι αδύνατη, όπως εξηγεί ο Τολάν στο βιβλίο του, αν και απέχουμε από αυτήν τόσο όσο ο άνθρωπος του Νεάντερταλ από το Κονκόρντ.

Επίσης η δυνατότητα τηλεμεταφοράς, η αποδόμηση των ατόμων ενός οργανισμού και η στιγμιαία μεταφορά τους σε ένα άλλο σημείο μπορεί να εξηγηθεί από τους νόμους της Φυσικής και συγκεκριμένα από τη θεωρία της σχετικόητας του Αϊνστάιν.

«Γνωρίζουμε από το 1905 ότι αυτό είναι θεωρητικά εφικτό», αναφέρει ο συγγραφέας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *