Βρέθηκε σκελετός ανθρώπου 500 χιλ ετών πού είχε τραγικό τέλος

Πριν καιρό, σε σπήλαιο στο Μαρόκο, εντοπίστηκε ο σκελετός ενός άνδρας, ο οποίος έζησε και περπάτησε στη Γη πριν από 500.000 χρόνια!

Οι επιστήμονες αναζητούσαν τα αίτια του θανάτου του, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε. Μετά από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τα αίτια του θανάτου του. Ποιο ήταν το πόρισμα; Τον έφαγαν ζωντανό τα άγρια ζώα.

 

Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους οι αρχαιολόγοι, ο άνδρας από το Μαρόκο δέχθηκε επίθεση από ύαινες ή για την ακρίβεια, από τους προγόνους τους, οι οποίοι ήταν αρκετά ογκοδέστεροι. Πρόκειται για πολύ σημαντικές διαπιστώσεις, καθώς τα στοιχεία που διαθέτουν οι επιστήμονες για την εποχή του Μέσου Πλειστόκενου και τις «επαφές» που είχαν οι τότε άνθρωποι με τα ζώα, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Ο σκελετός του άνδρα που έζησε πριν από 500.000 χρόνια, βρέθηκε σε ένα σπήλαιο γνωστό ως Grotte a Hominids, κοντά στην Καζαμπλάνκα. Πάνω βρέθηκαν σημάδια από πολλαπλές δαγκωματιές από σαρκοφάγα ζώα, τα οποία είχαν συνθλίψει ακόμη και πολλά από τα κόκκαλά του.

Αρχικώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τον άνδρα είχαν κατασπαράξει ζώα μετά το θάνατό του. Νεώτερα στοιχεία, ωστόσο, απέδειξαν ότι πέθανε από την επίθεση των ζώων.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *