Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ

 

 

Σφοδρή ήταν η επίθεση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον «νόμο Παππά». Mετά την αντισυνταγματικότητα του «νόμου Παππά», η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για εκλογικά σενάρια ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά από αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η απόφαση του ΣτΕ έρχεται να ενισχύσει την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία το περασμένο χρονικό διάστημα υπερασπιζόταν την συνταγματική τάξη προεξοφλώντας έτσι την απόφαση που θα έβγαζε το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ μιλούσε σθεναρά για προάσπιση της πολυφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/10) στο γραφείο του ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ, κάνοντας αλλεπάλληλες συσκέψεις προσπαθώντας με το επιτελείο του να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα. Μάλιστα εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται πως ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του Άγιο Όρος το οποίο ήταν για σήμερα.

ΝΔ: «Ο διαγωνισμός-παρωδία ακυρώθηκε» – «Να παραιτηθεί ο Τσίπρας»

Άμεση ήταν η αντίλδραση της ΝΔ μετά το αποτέλεσμα στης σύσκεψης του ΣτΕ, τονίζοντας πως θα καταθέσει δική της ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και για την αποκατάσταση της πολυφωνίας.

Στην ανακοίνωση του το γραφείου Τύπου του κόμματος υπογραμμιζεται πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο «νόμος Παππά» αποτελεί ένα «καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της χώρας». Παράλληλα επισημαινόταν πως «ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε» και πως ο «νόμος Παππά» ανήκει πια στο παρελθόν.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *