Σε γενική επίθεση ο Συριακός στρατός στην πόλη Χομς «στρίμωξε» 100.000 πολιορκημένους Τζιχαντιστές και πολίτες!

 

Ο στρατός της Συρίας πραγματοποίησε γενική επίθεση σε τρία χωριά βορειοδυτικά της πόλης της Χομς , με αποτέλεσμα να εξολοθρευτούν τρεις Πολέμαρχοι  και  συνολικά 107 μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Dzhebhat Al-Nusra», ανέφερε το πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο επικαλείται ρωσική  την στρατιωτική πηγή.

Η πόλη Χομς ήταν σχεδόν για ένα χρόνο εντελώς κάτω από τον έλεγχο των του συριακού στρατού αλλά οι τζιχαντιστές  έκαναν επίθεση πριν τρεις μήνες,  καταλαμβάνοντας ορισμένα σημεία. Στα χέρια των  ισλαμιστών τρομοκρατών είναι αρκετοί  οικισμοί  στα βόρεια της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Vaara, όπου σύμφωνα με το στρατό, εγκαταστάθηκαν περίπου 5.000  ισλαμιστές μαχητές.

«Ο  συριακός στρατός πραγματοποίησε μια στρατιωτική επιχείρηση στους οικισμούς Talbisi,  στα προάστια της Χομς. Με την συνδρομή του πυροβολικού καταστράφηκαν οι θέσεις των ισλαμιστών.  Ως αποτέλεσμα, υπήρξε ο θάνατος 110 Τζιχαντιστών , από τους οποίους σύμφωνα με τα στοιχεία , τρεις από αυτούς ήταν πολέμαρχοι της «Al Nusra »,  δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων στο πρακτορείο .

Στην  πόλη της Χόμς συνέβη και το φαινόμενο οι συριακές  αρχές να καταφέρουν  να πείσουν Σύρους πολίτες να καταθέσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην ειρηνική ζωή. Ο Σύρος κυβερνήτης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «πολλά παιδιά συνειδητοποίησαν το λάθος τους και τώρα πολεμάνε  στο πλευρό του  συριακού στρατού εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών».

Ο επικεφαλής της επαρχίας, δήλωσε ότι η τελική συμφωνία με τους 100.000 «πολιορκημένους»   θα σημάνει σύντομα  την πλήρη απελευθέρωση της Χομς και την επιστροφή όλων των περιοχών της υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η συνοικία  Ουάερ, είναι η  μοναδική συνοικία της Χομς που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Εκεί ευρίσκονται  εγκλωβισμένοι από τον συριακό  στρατό 100.000 πολίτες και αντάρτες. Μέχρι στιγμής οι απόπειρες που έχουν γίνει για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του στρατού και των εξεγερμένων έχουν αποτύχει.

Από πληροφορίες θα δοθεί στους «πολιορκημένους» χρόνος για να παραδοθούν , μετά όμως το βαρύ συριακό πυροβολικό θα αναλάβει δράση.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *