Σε επίπεδο ρεκόρ το χρέος της Ρώμης

 

 

Το χρέος του δήμου της Ρώμης αγγίζει, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως αποκαλύπτουν οι εφημερίδες Il Messagero και Corriere della Sera, πρόκειται για χρέη τα οποία συσσωρεύθηκαν κυρίως πριν από το 2008, με στόχο σειρά επενδύσεων, αλλά και την κάλυψη των πάγιων διοικητικών αναγκών. Κατά συνέπεια, οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τοπικούς φόρους με κλίμακες από τις υψηλότερες της χώρας.

Κάθε χρόνο παράλληλα, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει τον δήμο της Ρώμης με έκτακτη συνεισφορά ύψους 660 εκατομμυρίων ευρώ. Διαφορετικά η δημοτική αρχή της ιταλικής πρωτεύουσας θα είχε ήδη χρεοκοπήσει.

Αυτή όμως η συνεισφορά της κυβέρνησης συνδέεται με συγκεκριμένο σχέδιο μείωσης των δαπανών του δήμου, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται πέρυσι. Στον φετινό προϋπολογισμό, πρόκειται πιθανότατα να ενταχθούν επιπλέον περικοπές της τάξης των 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, μια ουσιαστική ελπίδα οικονομικής ανάπτυξης για την Ρώμη είναι η δυνατότητα να καταφέρει να εξασφαλίσει την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, για την διοργάνωση των οποίων έχει καταθέσει επίσημη υποψηφιότητα. Υπάρχουν όμως πολλοί ανταγωνιστές, αρχίζοντας από την ισχυρή υποψηφιότητα της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *