Ρωσία Τουρκία! Πόλεμος!

 

 

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία μας έρχεται από την Τουρκία… Οι Κούρδοι του PKK, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, χρησιμοποιούν στη μάχη τους κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πυραύλους ρώσικης κατασκευής. Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα μάλιστα θεωρούνται τα πιο εξελιγμένα του είδους τους, με την αποτελεσματικότητά τους να είναι πολύ υψηλή.

Η υπόθεση της Τουρκίας με αυτή την πληροφορία αποκτά ένα άλλο ενδιαφέρον, καθώς μετά την αποστολή ρωσικών οπλικών συστημάτων, είναι πολύ πιθανό να έχουμε και επέμβαση από ρωσικές δυνάμεις στην Τουρκία… Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην Συρία… Οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα είναι ραγδαίες, οπότε αναμένουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:

“Για πρώτη φορά στην ιστορία της ένοπλης σύγκρουσης του κουρδικού ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό, οι Κούρδοι, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, χρησιμοποιούν πυραύλους με τους οποίους χτυπούν την τουρκική Στρατοχωροφυλακή και όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή του Beytüşşebap της επαρχίας του Şirnak στην νοτιοανατολική Τουρκία, οι τουρκικές δυνάμεις ανακάλυψαν σε κουρδικό κρησφύγετο πυραύλους τους οποίους χρησιμοποιούν οι Κούρδοι για την διενέργεια των επιθέσεων τους.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο νομάρχης της περιοχής, Kadir Güntepe, στις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Beytüşşebap κατά των Κούρδων για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η χρήση πυραύλων εκ μέρους του ΡΚΚ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον νομάρχη, οι πύραυλοι αυτοί που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι για πρώτη φορά στην περιφέρεια του είναι ρώσικης προέλευσης και θεωρούνται σαν τα πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα στο είδος τους, γι’ αυτό και η αποτελεσματικότητα τους είναι πολύ υψηλή.

Ο νομάρχης του Beytüşşebap κατήγγειλε με έντονο ύφος το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ότι είναι υπεύθυνο για την μεγάλη αύξηση των επιθέσεων των Κούρδων «τρομοκρατιών», όπως αποκάλεσε τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ, μάλιστα παραμονές των πολύ κρίσιμων τουρκικών εκλογών.

Όπως ήταν επόμενο η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα, ο ρωσικός «εφιάλτης» της οποίας γίνεται όλο και πιο τρομακτικός.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *