Αρχαιοελληνικό τάγμα στα πρότυπα της αρχαίας Σπάρτης ιδρύει το ΥΠΕΘ

 

 

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία μιας στρατιωτικής μονάδας στα πρότυπα των οπλιτών της αρχαίας Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα μονάδα θα έχει «καθαρά συμβολικό ρόλο», με αποστολή τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις του Στρατού, παρελάσεις και άλλες επίσημες τελετές της χώρας.

«Με τη μονάδα αυτή στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα επίλεκτο σώμα που θα αποτίει φόρο τιμής στη στρατιωτική πυγμή και την λαμπρότητα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και μια μονάδα μάχιμη, έτοιμη να υπηρετήσει την πατρίδα αν χρειαστεί» είπε ο κ. Καμμένος.

Η μονάδα θα έχει δύναμη 500 στρατιωτών και θα φέρει αυθεντικό οπλισμό όπως σάρισες και ασπίδες ενώ οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των στρατιωτών θα ακολουθούν τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Η συμμετοχή στη μονάδα θα γίνεται σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας, ενώ η λειτουργία της, όπως είπε ο κ. Καμμένος, «θα επιβαρύνει ελάχιστα» τον Έλληνα φορολογούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες στρατιωτικές μονάδες υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελβετική Φρουρά του Πάπα στο Βατικανό, η Βασιλική Φρουρά της Αγγλίας αλλά και η προσωπική φρουρά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η οποιά μάλιστα περιλαμβάνει στρατιώτες απ’όλες τις χρονικές περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου η απόφαση έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έχει έχει δρομολογηθεί η εξεύρεση πόρων για την δημιουργία της μονάδας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ως έδρα της τη Σπάρτη.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *