Προκαταβολικές αυξήσεις στα τσιγάρα

 

 

Η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα θα ισχύσει σύμφωνα με το σχετικό νόμο που έχει ψηφιστεί απο την 1η Ιανουαρίου του 2017. Ωστόσο, σε πολλές μάρκες οι ανατιμήσεις ξεκινούν νωρίτερα. Η αρχή έγινε από την Παπαστράτος, η οποία προχώρησε σε αυξήσεις της τάξης των 20 λεπτών ανά πακέτο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες καπνοβιομηχανίες. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την Παπαστράτος, ήταν αναπόφευκτη επειδή δεν ήταν δυνατόν να  απορροφηθούν οι ανατιμήσεις από τη νέα φορολογία.

Άλλωστε στελέχη της καπνοβιομηχανίας είχαν προειδοποιήσει για μεγάλες ανατιμήσεις στις λιανικές τιμές (κατά 40 – 50 λεπτά το πακέτο) εξαιτίας της επικείμενης αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καπνικά από την 1η Ιανουαρίου.

Οι ανατιμήσεις στα τσιγάρα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κυμανθούν κοντά στα 0,40 ως 0,50 ευρώ ανά πακέτο κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για τους καπνιστές. Πάντως και για τα φορολογικά έσοδα δεν είναι καλά τα νέα, καθώς οι συνεχείς ανατιμήσεις στα προϊόντα καπνού έχουν ενισχύσει αφάνταστα το λαθρεμπόριο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *