Ο απαράδεκτος κρατικοδίαιτος διοικητής του ΟΑΕΕ

«Ξήλωμα» του διοικητή του ΟΑΕΕΔημήτρη Τσακίρη ζητούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρότασή τουγια μετεγκατάσταση στη Βουλγαρία όσων επιχειρηματιών αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΑΕΕ. Τα δύο κόμματα, αλλά και το Ποτάμι εξαπολύουν επίθεση και στην κυβέρνηση, χρεώνοντάς της πολιτικές πολιτικές εξόντωσης του επιχειρείν. 

Η δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ είναι, κατά τη Ν.Δ., προκλητική και ενδεικτική του ύφους και του ήθους της κυβέρνησης. Η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου σχολίασε πως «η κυβέρνηση με την πολιτική της καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τις δηλώσεις της περιπαίζει τον πόνο τους». 

«Εάν η έννοια της ευθιξίας δεν ήταν άγνωστη στην κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση του προέδρου του ΟΑΕΕ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη κ. Ασημακοπούλου, σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσακίρης παραμένει σύμβολο της υποκρισίας της κυβέρνησης και διαρκής υπόμνηση του “πού” θέλουν να οδηγήσουν τους Έλληνες πολίτες». «Τσίπρα έχουν, τσίπα δεν έχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ», κατέληξε η βουλευτής της Ν.Δ..

«Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να “πάρουν το κεφάλι” του κ. διοικητή», ανέφερε με τη σειρά της η υπεύθυνη Εργασίας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω», προσθεσε.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε πως «είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν, στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας».

Η δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ προκάλεσε την αντίδραση και του Ποταμιού, που επιτέθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στην κυβέρνηση. Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι γνωστό ότι με την εξοντωτική φορολογική πολιτική του και την υπέρογκη αύξηση των εισφορών έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας, περισσότερο απ’ ό,τι η ίδια η βουλγαρική κυβέρνηση».

«Κι εκεί που περιμένεις το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας τουλάχιστον να προβληματιστεί από την κατάσταση, ακούς την κυνική δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ “όποιος αδυνατεί να πληρώσει ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία”. Δεν περιμένουν τον κύριο διοικητή. Το κάνουν ήδη. Αλλά στους καρεκλοκένταυρους, φαίνεται ότι είναι εντελώς αδιάφορο», συμπληρώνει.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *