Πορνό στο κινητό σημαίνει ότι δίνουμε όλα μας τα στοιχεία στους χάκερς

Σύμφωνα με ειδικούς για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οι ψεύτικες εφαρμογές πορνό «ανθίζουν», με τους χάκερς-εμπνευστές τους να κάνουν «χρυσές δουλειές».

Οι εφαρμογές αυτές στην πραγματικότητα εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στο smartphone σας παίρνοντας πλήρως τον έλεγχό του. Και ναι, καλά μαντέψατε! Στη συνέχεια σάς ζητούν λύτρα για να το ξεκλειδώσουν…

Ένας μάλιστα από τους στόχους είναι και ο κολοσσός στο χώρο, η ιστοσελίδα «pornhub», μία ψεύτικη εφαρμογή για την οποία αποκτά πρόσβαση μέσω του κινητού σας στα προσωπικά σας στοιχεία, «αρπάζοντας» μέχρι και χρήματα από τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

 

Με το που γίνει install η εφαρμογή, «απαιτεί» από το χρήστη να πραγματοποιήσει ένα τσεκ για ιούς πριν παίξει το ακατάλληλο βίντεο. Αν «συμφωνήσει», δεν υπάρχει γυρισμός, παρά μόνο αν πληρώσεις (συνήθως) 100 δολάρια με Bitcoins που δεν ανιχνεύονται…

Οι hackers βασίζονται στην ορθή πολιτική της Google να μην επιτρέπει εφαρμογές πορνογραφικού περιεχομένου στο Play Store, με αποτέλεσμα οι… ενδιαφερόμενοι να στρέφονται σε ό,τι κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο. Αν και το pornhub προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας την επίσημη εφαρμογή.

Οι χρήστες κινητών Android πρέπει να έχουν εγκατεστημένη στο κινητό τους κάποια επίσημη εφαρμογή ασφαλείας (security app) προκειμένου να αποφύγουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως επίσης και ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων σας», τονίζει ειδικός στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και αν πληρώσετε αυτό ίσως και να μην λύσει το πρόβλημα, γι΄αυτό και ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!

 

Σχετικό περιεχόμενο

Πρωτοποριακή εφαρμογή κινητού που θα την αγαπήσουν πολλοί
Μία καινοτόμα «έξυπνη» εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να...
Read more
Μέθοδος για παραγωγή καυσίμων από φυτά
Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν φθηνό, πιο αποδοτικό τρόπο για να προκαλούν...
Read more
Vodafone: Δώρο 30GB για όσους συνδυάζουν κινητή και σταθερή
Η Vodafone Ελλάδας συνεχίζει να στέκεται  μαζί με τους πελάτες...
Read more
Ισχυρά ραδιοσήματα έπιασε πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων
Υπάρχει άραγε περίπτωση τα ισχυρά ραδιοσήματα που μόλις έπιασε το...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.