Πήγε να ακυρώσει την γιορτή των χριστουγέννων για να μην θιγούν οι μουσουλμάνοι

 

 

Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω αποτελεί ένα προοίμιο των όσων θα συμβούν συντόμως στην Ελλάδα, αν συνεχίσουν τύποι σαν τον Φίλη και τον Λιάκο να ηγούνται του υπουργείου Παιδείας.Στην Ιταλία, λοιπόν, από όπου ανδρώθηκε το ρεύμα της «νέας αριστεράς», του Αντόνιο Γκράμσι, το οποίο εφάπτεται με τον νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποιητική «δεξιά», ένας διευθυντής σχολείου (μαρξιστής όπως αυτοί που έχουμε με… την οκά στην Ελλάδα) επεχείρησε να… καταργήσει τα Χριστούγεννα.

 

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος Μάρκο Πάρμα, διευθυντής του σχολείου Γκαροφάνι, ενός δημοτικού και γυμνασίου με χίλιους περίπου μαθητές λίγο έξω από το Μιλάνο, σκέφτηκε πως η φετινή δεν θα ήταν μια καλή χρονιά για να πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο κονσέρτο με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, για να μην αισθανθούν άσχημα οι αλλόθρησκοι μαθητές.

Δύο μητέρες προσφέρθηκαν να διδάξουν σε όλους τους μαθητές χριστιανικά τραγούδια, ο Πάρμα αντιπρότεινε να συμπεριληφθούν τραγούδια που εκφράζουν και τους αλλόθρησκους μαθητές. Η πρότασή του δε βρήκε πρόσφορο έδαφος κι έτσι ο διευθυντής αποφάσισε να ακυρώσει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και αντ’ αυτής να διοργανώσει ένα πρόγραμμα χειμερινών τραγουδιών για τις 21 Ιανουαρίου, αφήνοντας εκτός το θρησκευτικό ρεπερτόριο.

Το γεγονός ότι ο διευθυντής έτυχε της πλήρης χλεύης των γονέων, αλλά και όλων των Ιταλών, σε συνδυασμό με τον προφανή κίνδυνο να… ενισχυθεί ο Εθνικισμός, ανάγκασε εν τέλει τον ίδιο τον Ματέο Ρέντσι να επέμβει, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κανονικότατα η εορτή των Χριστουγέννων, παρά τις προσπάθειες του «συριζαίου» διευθυντή, ο οποίος και παραιτήθηκε εμπρός στην σθεναρή αντίσταση των γονέων.

Εντυπωσιακό ήταν ότι ακόμα και μουσουλμάνοι θεώρησαν ηλίθια την κίνηση του «συριζαίου» διευθυντή, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. “Ποιον ενοχλεί η χριστιανική γιορτή;” δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Serra η Λέιλα Μαγκαρ, μητέρα δύο μαθητών. “Ίσως να ενοχλεί τον διευθυντή, αλλά σίγουρα δεν ενοχλεί τη μουσουλμανική κοινότητα. Τα παιδιά μου πάντα συμμετέχουν στις γιορτές του σχολείου και τραγουδούν παραδοσιακά καθολικά τραγούδια. Γιατί δημιουργούμε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει;”. Ο σύζυγός της Μαχμούντ πρόσθεσε: “Και ποιοι είμαστε εμείς που θα σας πούμε τι να κάνετε και τι να μην κάνετε σε ένα ιταλικό σχολείο; Είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω ο κόσμος να κατανοεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν ελήφθη μετά από αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας”.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *