Εφυγε η Βάντα Κουτσοκώστα, στιχουργός του μεγάλου τραγουδιού του Καζαντζίδη

Είχε υπογράψει τους στίχους στο «Τραγουδώ» που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης στο ομότιτλο κύκνειο άλμπουμ του. 

Διαβάζω με θλίψη την είδηση για τη στιχουργό που στο πλευρό του Τάκη Σούκα έδωσε όμορφα δείγματα γραφής.

Γεννήθηκε στην Κυψέλη της Άρτας το 1960. Μετά την αποφοίτησή της από το εξατάξιο γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, καθώς και έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ήταν υπεύθυνη σύνταξης στην εφημερίδα «Πανηπειρωτική» (1992-2004) της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική. Μεγάλη της επιτυχία είναι το «Τραγουδώ» με ερμηνευτή τον Στέλιο Καζαντζίδη και συνθέτη τον Τάκη Σούκα. Με τον τελευταίο συνδημιούργησαν και το τραγούδι «Ξενιτιά μου», που ερμηνεύουν ο Πασχάλης Τερζής και η Ελένη Βιτάλη καθώς και τα «Άνθρωπος γυαλί» και «Θέλω ν’ αποδράσω» με τον Καζαντζίδη αλλά κα το «Μη με κοιτάτε» με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Η Βάντα (Βαΐτσα) Κουτσοκώστα έγραψε τα βιβλία: «Οι λιποτάκτες των ονείρων» (1999), «Αλλού να κοιμάσαι αλλού να ξυπνάς…» (2002) και το «Το τραγούδι των λύκων» (2008).

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Παντρεμένη με το φαρμακοποιό Γιάννη Αρχοντούλη απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δάνη και την Λυδία.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή της εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Βάντας Κουτσοκώστα και συλλυπείται την οικογένειά της.

Πηγή    ogdoo.gr/

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *