36 διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης – Είχαν αποφυλακιστεί τον Μάρτιο του 2021.Λήστεψαν ακόμα και Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη.

Στα δίχτυα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πιάστηκαν για δεύτερη φορά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις οικιών, επιχειρήσεων και αυτοκινήτων.

Συνέληφθησαν έξι Ρομά, ηλικίας 21 έως 46 ετών, συγγενείς μεταξύ τους, οι οποίοι μέσα σε ένα μήνα, από τις 20 Απριλίου μέχρι και τις 19 Μαΐου, προχώρησαν σε 36 ληστείες και διαρρήξεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με λεία 53.000 ευρώ.

Στο στόχαστρό τους είχε μπει ακόμα και Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου είχαν αφαιρέσει τρόφιμα που προοριζόταν για πολίτες που τα είχαν ανάγκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα πέντε από τα έξι άτομα είχαν συλληφθεί ξανά στα τέλη Ιουνίου του 2020 για 20 κλοπές και κρατούνται προσωρινά. Ωστόσο, το Μάρτιο του 2021 αποφυλακίστηκαν και άρχισαν ξανά τη δράση, πραγματοποιώντας αυτή τη φορά σχεδόν διπλάσιο αριθμό ληστειών και διαρρήξεων.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τους στόχους τους με κλεμμένα ΙΧ, στα οποία έβαζαν και κλεμμένες πινακίδες. «Χτυπούσαν» βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ λάμβαναν και πλήθος μέτρων αντιπαρακολούθησης, με ΙΧ που προπορεύονταν και παρακολουθούσαν τους χώρους. Για να μη κινήσουν υποψίες οι δράστες στάθμευαν τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα σε υπαίθριο χώρο μεταξύ των οικιών τους.

Πηγή: voria.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *