Παππάς: Ο νόμος λέει ότι οι μη αδειοδοτημένοι δεν θα εκπέμπουν

Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FMιλώντας ο κ. Παππάς εξήγησε, ότι το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει το καθεστώς της μη αδειοδότησης των καναλιών μη συνταγματικό.

Σε ό,τι αφορά την επίμαχη τροπολογία, επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και να προβεί σε βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή. Τόνισε όμως πως ο νόμος προβλέπει ότι οι μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμψουν.

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές … Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε πως θα υποχρεωθεί το δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα, που πλέον δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους τα έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε πως θα επιστρέψουμε αυτόματα στο καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό.

Στο ερώτημα αν μετανιώνει για κάτι, όπως για τον ορισμό του αριθμού των τεσσάρων αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Υποστήριξε μάλιστα πως υποκριτικά μπαίνει το θέμα των θέσεων εργασίας. «Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν κάναμε αυτήν την παρέμβαση … Μιλάμε για σχήματα που λόγω δυσπραγίας οικονομικής μείωναν την απασχόληση».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως το γερμανικό ΥΠΟΙΚ δεν βλέπει αυτή τη στιγμή η άποψή του περί αναβλητικότητας να είναι πλειοψηφική. Ελπίζουμε, παλεύουμε και απαιτούμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα, είπε πως πρέπει να αναλυουμε τη ρίζα των τοποθετήσεων και δημόσια να είμαστε αμετακίνητοι στην υπερασπιση τους διεθνούς δικαίου.

Ειδικότερα για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, εκτίμησε πως μάλλον εξυπηρετούν εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *