Όλα όσα αλλάζουν στη ζωή μας από σήμερα

Ημέρες Μαρτίου και Απρίλιου θα ζήσει από αύριο η χώρα μας, με το lockdown να επανέρχεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού, ο οποίος σαρώνει τη χώρα μας.

Ημέρες Μαρτίου και Απρίλιου θα ζήσει από αύριο η χώρα μας, με το lockdown να επανέρχεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού, ο οποίος σαρώνει τη χώρα μας.

Από τις 06:00 του Σαββάτου και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για ελάχιστες περιπτώσεις, ενώ… μετρημένα στα δάχτυλα θα είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά για τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Πώς δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα με lockdown

Οι εκκλησίες θα κλείσουν για τους πιστούς, ενώ όσοι θέλουν να επισκεφθούν κάποιο κομμωτήριο, μπορούν να το κάνουν μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς από Δευτέρα, κατεβάζουν και αυτά ρολά.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο με SMS στο 13033, όπως συνέβη και στο πρώτο lockdown.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αναμένεται να είναι σαρωτικοί, με τα πρόστιμα για τους πολίτες που δεν τα τηρούν, να διπλασιαζονται.

Ωστόσο, θα υπάρχουν και δυο βασικές διαφορές από το πρώτο lockdown: Όλες οι μετακινήσεις θα απαιτούν τη χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τα σχολεία θα λειτουργούν διά ζώσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να βάζουν λουκέτο και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →