Οι τρίτεκνοι με ταψιά με γεμιστά έκαναν διαμαρτυρία στο υπουργείο εργασίας

 

 

Σαφής η αναφορά στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου περί Ελλήνων που μπορούν να ζήσουν μόνο με γεμιστά…Μαγείρεψαν ταψιά με γεμιστά και τα μετέφεραν έξω από το υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας τριτέκνων και διάφοροι σύλλογοι, επιλέγοντας έτσι αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας. Αφορμή βέβαια οι δηλώσεις της Θεανώς Φωτίου, περί Ελλήνων που μπορούν να φτιάξουν… γεμιστά από το τίποτα και να ζουν έτσι, όπως χαρακτηριστικά είχε πει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Οι τρίτεκνοι, έχοντας σηκώσει πανό έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζήτησαν να μην εξαιρεθούν από τα οικογενειακά επιδόματα καθώς φοβούνται πως κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να γίνει: «Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αφερέγγυα», τονίζουν ενώ ταυτόχρονα ζητούν να εξισωθούν με τους πολύτεκνους, αφού και οι ίδιοι θεωρούν πως βοηθούν στο σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας μας.

Η κινητοποίησή τους έλαβε τέλος γύρω στις 12 το μεσημέρι, αφού πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος Μαρία Ναυροζίδου, επισκέφτηκε την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η υπουργός τόνισε πως θα δοθούν κανονικά όλα τα επιδόματα για το 2016, ενώ απάντησε πως δεν γνωρίζει τι θα γίνει το επόμενο έτος. Σχετικά με το αίτημα των τρίτεκνων που ζητούν εξίσωση με τα δικαιώματα των πολυτέκνων τους εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν περνάει μόνο από ένα υπουργείο αλλά από πολλά και χρειάζεται πολύς χρόνος για να οριστικοποιηθεί.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *