ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΑ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Ζητάνε μεγάλο κόψιμο των κύριων συντάξεων

 

 

Mε το καλησπέρα , τα τεχνικά κλιμάκια απαίτησαν περικοπή των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων . Στην πρώτη επαφή που είχαν στο Χίλτον μέσω τηλεδιάσκεψης , οι τεχνικοί σύμβουλοι των δανειστών με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους ζητώντας περικοπές όπως είχε συμφωνηθεί.Διατύπωσαν επίσης ενστάσεις που αφορούσαν το ύψος της εθνικής σύνταξης  και τα ποσοστά αναπλήρωσης τα οποία χαρακτήρισαν υψηλά . Σύμφωνα με τα μοντέλα που παρουσίασε το υπουργείο , οι νέες συντάξεις αντιστοιχούν στο 65%-67% του μισθού ενώ οι δανειστές δεν αποδέχονται να υπερβαίνουν το 55%.Οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει ότι  θα επιστρέψουν στην Αθήνα όταν λάβουν πλήρη «ποσοστικοποιημένα» στοιχεία για την πρόταση Κατρούγκαλου. 

 

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συλλέξουν στοιχεία  προκειμένου να αξιολογηθεί αν η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «πιάνει» το δημοσιονομικό στόχο για την εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ από φέτος και έως το 2018 και αν το νέο σύστημα εξασφαλίζει ισονομία και βιωσιμότητα σε βάθος .

 Παρότι η κυβέρνηση δε μετακινείται από την «κόκκινη γραμμή» περί προστασίας των κύριων συντάξεων  , αν οι θεσμοί δε δεχτούν τελικά την   αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα στον κλάδο επικούρησης  , δε θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων άνω των 170 ευρώ.

Αργά το βράδυ το υπουργείο προσπάθησε να μαζέψει τις διαρροές και να αμβλύνει τις εντυπώσεις σε σχέση με τα αιτήματα των δανειστών για μείωση και των κυρίων συντάξεων.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *