Εμπαιγμός Ομπάμα προς τον Ελληνικό Λαό: Συγχαρητήρια που είστε ηλίθιοι για την υποδοχή των ορδών των λαθρομεταναστών και την αντοχή σας στα Μνημόνια!

 

Μόνο ως ειρωνεία μπορούν να εκληφθούν οι δηλώσεις Ομπάμα ενώπιον του Τσίπρα, σε μια χώρα που δοκιμάζεται χρόνια από τα Μνημόνια και λίγο πριν του παρατεθεί πλουσιοπάροχο γεύμα, παρουσία και του Μητσοτάκη.

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε εν τάχει σε τρία θέματα και το νόημα των δηλώσεών του κανονικά θα έπρεπε να προβληματίσουν έντονα την πολιτική ηγεσία. Καταρχάς αναφέρθηκε στο λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα και αντί να εκφράσει την λύπη του για τα δεινά που έχει επιφέρει στον Ελληνικό Λαό η στάση της κυβερνήσεως των ανοιχτών συνόρων και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, που χρηματοδότησαν το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ο Ομπάμα επέλεξε να… συγχαρεί τους Έλληνες που υπομένουν την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών.

Επιπλέον αυτού αναφέρθηκε στο Κυπριακό, στο οποίο όπως έχουμε ήδη αναφέρει προχωράνε οι διαπραγματεύσεις για την ευόδωση του σχεδίου Ανάν ΙΙ για την τουρκοποίηση του νησιού και το οποίο παραδίδει την διακυβέρνηση της Κύπρου στους τούρκους, το οποίο σχέδιο ο Ομπάμα χαρακτήρισε ως «δίκαιη και βιωσιμη λύση».

Το τρίτο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε ο Ομπάμα συμπεριελάμβανε τα… συγχαρήτήρια και πάλι προς τους Έλληνες που υπομένουν τα μνημόνια και την αιματηρή φορολόγηση. Στην διατύπωσή του σχετικά με τα μνημόνια, πέρα από την πρόκληση απέναντι στους Έλληνες υπήρχε και μία πονηρή διατύπωση, η οποία ουσιαστικά αποτελεί ένα δώρο προς τον Τσίπρα, δείγμα ότι ήταν καλός μνημονιακός υποτακτικός έως τώρα.

Ο Ομπάμα έδωσε την αφορμή για πανηγύρια από πλευράς των συριζαίων, κάνοντας λόγο για την «ελάφρυνση του χρέους», γεγονός που θα είναι αυτές τις ημέρες πρωτοσέλιδο. Η δήλωση αυτή όμως κρύβει κάτι άλλο που οφείλει να ανησυχεί τους Έλληνες, αφού είναι ουσιαστικά επανάληψη των δηλώσεων των εκπροσώπων του ΔΝΤ ότι θα έρθει ένα 4ο Μνημόνιο για την «ελάφρυνση» (δηλαδή αναδιάρθρωση) του χρέους. Κοινώς, ο Ομπάμα ουσιαστικά με αυτή τη δήλωση καθίσταται και επισήμως κομιστής του 4ου Μνημονίου.

Δείτε ολόκληρη την δήλωση Ομπάμα:

“Θα είμαι σύντομος, ήδη έκανα δηλώσεις και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον ελληνικό λαό, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για τη θερμή υποδοχή. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό για όσα έχει πετύχει. Η ανάπτυξη που έχει πετύχει και με τις μεταρρυθμίσεις θα φτάσουμε σε καλύτερα αποτέλεσματα. Με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα, θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους. 

Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια στους πρόσφυγες, ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα που συμμετείχε στη ΓΣ του ΟΗΕ και για τη συνεργασία που έχουμε στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό. Θα συνεργαστούμε για το πως μπορεούν να μειωθούν οι ροές μεταναστών στην Ελλάδα και να βρουμε μια λύση για τις αιτίες που προκαλούν τις ροές αυτές. 

Όσον αφορά στο Κυπριακό, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα μια σύμμαχο, μια φίλη και συμμαχικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Από την ελληνοαμερική κοινότητα μεταφέρω την αγάπη για την Ελλάδα. Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ.”


ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *